Van Dijk: Håller inte igen på grund av VM

Bild till nyheten Van Dijk: Håller inte igen på grund av VM
Virgil van Dijk tror inte att det stundande mästerskapet påverkar spelarnas inställning med klubblaget.

Den pågående säsongen är en speciell sådan med tanke på att klubblagsfotbollen tar en längre paus i november och återupptas i slutet av december för att lämna plats för VM-turneringen i Qatar.

Liverpool har ett flertal spelare i truppen som förväntas bli uttagna för spel i VM och för en spelare som Virgil van Dijk kan det bli första gången han spelar ett stort mästerskap med sitt landslag. 

I en intervju får mittbacken frågan om en eventuell rädsla för skador och risken att missa VM påverkat kan ha bidragit till Liverpools svaga säsongsinledning.

– Nej, inte alls. Jag kan verkligen försäkra dig om att så inte är fallet. Vi är inte i den här situationen på grund av det. 

– Jag kan förstå att alla försöker förstå varför vi har fått den start vi har fått. Det är en stor skillnad jämfört med förra säsongen. Men jag kan försäkra dig om att just det inte är en av anledningarna. Vi fokuserar på en match i taget.

– Jag kan bara prata för mig själv, men jag skulle inte vara orolig för mig. Om man skulle börja tänka på sådana saker skulle man få problem. Det gäller att ta det match för match, även med landslaget. Jag vill spela (VM), men för att vara redo så kan man inte fokusera på att undvika skador, det handlar om att fortsätta att spela, hålla sig i form och hitta en bra känsla.

Nu är säsongens första landslagsuppehåll igång och för Van Dijk och Nederländernas del väntar en match mot Polen på torsdag och Belgien på söndag, båda i Nations League.

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer