Aurelio imponerad av Tsimikas

Bild till nyheten Aurelio imponerad av Tsimikas
Ex-röde Fabio Aurelio tycker att konkurrenssituationen mellan Andy Robertson och Kostas Tsimikas verkar vara en mycket positiv sådan.

En knäskada stoppade Andy Robertson från spel i förra veckans Champions League-match mot Ajax. I skottens frånvaro startade Kostas Tsimikas; greken stod för en strålande insats och bidrog bland annat med assisten till Joel Matips sena segermål.

En som verkligen uppskattade vänsterbackens insats är den tidigare Liverpoolspelaren Fabio Aurelio.

"Jag imponerades återigen av Kostas Tsimikas i Liverpools seger mot Ajax," konstaterar brassen i en text som publicerats på klubbens officiella hemsida.

"Självklart var det synd att Andy Robertson var otillgänglig på grund av skada men nu vi ser verkligen fördelen av att ha en sådan bra konkurrens på vänsterbacken."

"Med mer speltid och fler chanser att visa vilken spelare han är så syns det verkligen att Tsimikas har stärkt sitt självförtroende. Det hjälper honom att prestera på en högre nivå."

"Tsimikas hade ingen lätt start på sin Anfieldkarriär 2020/21 då han endast gjorde sju framträdanden. Träning må vara viktigt men rytmen i matcherna på den här nivån är någonting helt annat än på träningsplatserna. Man kan vara väl förberedd men utan matcher blir man lidande, enligt mig."

"Det verkar som att Jürgen Klopp är redo att ge mer speltid åt båda sina vänsterbackar än under tidigare säsonger. Det kan hjälpa både Robertson och Tsimikas att ta ytterligare kliv framåt eftersom båda vill starta matcher och hjälpa laget. Det är en win-win-situation."


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer