​Rapport: Matip sen matchhjälte!

Bild till nyheten ​Rapport: Matip sen matchhjälte!
Liverpool studsade tillbaka efter storförlusten mot Napoli genom att besegra Ajax med 2-1 efter ett sent segermål signerat Joel Matip.

Liverpoolspelarna visade en helt annan energi jämfört med mot Napoli senast och tog snabbt ett offensivt initiativ. Med en hög press skapade de stora problem för Ajax som tvingades slå ifrån sig gång efter annan under de inledande tio minuterna.

I den 17:e minuten fick de utdelning för den pigga starten. En längre boll från Alisson mot Ajax-backlinjen nådde Luis Diaz som nickade ned den mot Diogo Jota, portugisen hittade fram till Mohamed Salah som inte gjorda några misstag när han blev ensam med Pasveer i gästernas mål.

Salah placerade in 1-0 till The Reds.

Liverpool fortsatte att trycka på efter sitt ledningsmål och Diaz kunde sånär göra 2-0 några få minuter senare när han fick avsluta ostört från nära håll, men bollen passerade tätt utanför stolpen.

Lite grann från ingenstans hittade Ajax fram till en kvittering i den 27:e minuten efter ett fint anfall efter vänsterkanten som avslutades genom att Steven Berghuis spelade snett inåt bakåt till Mohammed Kudus som dunkade in 1-1 i nättaket.

Kudus fick fira efter ett vackert avslut till 1-1.

Virgil van Dijk var mycket nära att ge sitt Liverpool ledningen med tio minuter kvar av den första halvleken. En hörna från höger nådde mittbacken som med en distinkt nick tvingade fram en fin räddning från Pasveer.

De röda tappade lite fart efter Ajax kvitteringsmål men var helt klart det lag som var närmast ett ledningsmål innan paus. Gästerna lyckades dock hålla tätt fram till att domare Artur Dias blåste för halvtidsvila.

Andra halvlek rivstartade med ett rop på straff från Ajax-lägret när Salah och Kudus gick ihop i straffområdet, domaren slog ut med armarna och Liverpool ställde om i ett anfall som slutade med ett avslut från Jota som dock gick mitt i målet.

Liverpool hade ett stort bollinnehav men de hade svårare än i första halvlek att bryta igenom Ajax-försvaret för att skapa de klara målchanserna. Med 25 minuter kvar att spela gjorde Jürgen Klopp ett dubbelbyte där Diogo Jota och Harvey Elliott ersattes av Darwin Nunez och Roberto Firmino.

Med en kvart kvar var Liverpool några få centimeter från att hamna i underläge när Tadic hittade Daley Blind vid den bortre stolpen med ett inlägg och nederländarens nick gick precis utanför. En varningssignal för Liverpool som inte alls var lika farliga i andra halvleken.

Blind var mycket nära att ge sitt Ajax ledningen.

The Reds tog ett rejält grepp om matchen under slutminuterna och skulle tillslut få utdelning på en av de många hörnorna de fått under matchen. I den 89:e minuten nådde Joel Matip högst på en hörna från vänster och nickade in 2-1.

Matip nickade hem segern till The Reds!

På övertid fick Diaz lämna plats för James Milner. Stefan Bajcetic fick något senare göra Champions League-debut då han ersatte Thiago.

2-1-resultatet stod sig övertiden ut och Jürgen Klopps manskap fick fira en viktig trepoängare efter bottennappet i Neapel senast.

Champions League, gruppspel

Liverpool - Ajax 2-1 (1-1)

Målen: 1-0: (17) Salah (Jota), 1-1: (27) Kudus (Berghuis), 2-1: (89) Matip (Tsimikas)

Domare: Artur Dias