​Ställs mot ett formstarkt Ajax

Bild till nyheten ​Ställs mot ett formstarkt Ajax
På tisdag kväll välkomnar Liverpool ett Ajax-lag som vunnit sju raka matcher till Anfield.

Medan Liverpool fick vila i helgen på grund av det faktum att hela Premier League-omgången ställdes in till följd av drottning Elizabeths död så värmde Ajax upp inför tisdagens Champions League-match genom att ta en storseger mot SC Heerenveen.

Davy Klaassen öppnade målskyttet för Ajax och innan slutsignalen ljöd hade Kenneth Taylor, Brian Bobbey och Mohammed Kudus (x2) sett till att laget tog segrade med hela 5-0.

Segern var nederländarnas sjunde raka och den kom efter en imponerande uppvisning i Champions League-premiären där Rangers kördes över med 4-0.

I ligaspelet har de tagit sex av sex möjliga segrar med en målskillnad på 21 gjorda och endast tre insläppta mål.

Stora förändringar i truppen

Liverpool och Ajax drabbade samman i Champions Leagues gruppspel 2020, men mycket har hänt sedan dess. Av de 18 spelare som fick speltid för nederländarna i någon av de två matcherna är endast sex kvar i klubben: Dusan Tadic, Daley Blind, Davy Klaassen, Edson Alvarez, Mohammed Kudus och Perr Schuurs.

Spelare som då startade minst en av matcherna, Andre Onana, Noussair Mazraoui, Nicolas Tagliafico, Ryan Gravenberch, Antony och David Neres har lämnat. Det gäller även Lisandro Martinez, Quincy Process, Lassina Traore, Jurgen Ekkelenkamp, Zakaria Labyad och Klaas-Jan Huntelaar som kom in från bänken i någon av de två matcherna.

Klubben har hanterat den stora omsättningen av spelare på ett lyckat sätt genom värvningar av bland annat mittfältaren, Steven Berghuis, yttern Steven Bergwijn, mittbacken Calvin Bassey och målvakten Remko Pasveer.

Akademispelare som Devyne Rensch, Jurrien Timer och Kenneth Taylor har sedan 2020 spelat till sig roller som innebär regelbunden speltid i A-laget.

Det har skett förändringar även på tränarbänken. Erik Ten Hag har lämnat för Manchester United och ersatts av Alfred Schreuder som är något oprövad på den stora fotbollsscenen då han enbart har erfarenhet från kortare sejourer i FC Twente, Hoffenheim och Club Brügge, i den sistnämnda klubben tog han dock hem en ligatitel vilket gjorde att Ajax valde att ta in honom som ersättare till Ten Hag. Schreuder känner Ajax väl efter att ha varit assisterande till Ten Hag från 2018 till mitten av 2019.

Källa: Thisisanfield.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer