​Klopp: Vi måste återuppfinna oss själva

Bild till nyheten ​Klopp: Vi måste återuppfinna oss själva
Jürgen Klopp var brutalt ärlig när han delade med sig av sin analys av Liverpools insats i förlustmatchen mot Napoli.

Det dröjde inte mer än fem minuter innan Liverpool hamnade i underläge mot Napoli. De lyckades inte hämta sig från den tidiga käftsmällen vilket gjorde livet enkelt för italienarna som spelade till sig en 3-0-ledning innan det var dags för pausvila.

De båda lagen gjorde varsitt mål i en andra halvlek som var något bättre från The Reds sida, men totalt sett gick det inte att känna igen de rödklädda spelarna.

– Det är inte så svårt att förklara det här om man såg matchen, sa en märkbart nedstämd Jürgen Klopp till BT Sport efter förlusten.

– Napoli gjorde en bra match, vi gjorde det inte. Det är den första förklaringen. När Alisson Becker står i mål och det här händer (underläge med tre bollar i halvtid) så måste man ha spelat riktigt dåligt.

– Vi var inte kompakta i defensiven eller offensiven. Innan Thiago kom in på planen så kan jag inte minnas en enda situation där vi försökte med en kontringspress. Anledningen till det är att vi var för breda med laget.

Klopp menar att laget måste bli bättre på samtliga områden.

– Vi måste återuppfinna oss själva. Det är mycket som saknas, konstaterade managern.

– Vi måste försöka att hitta ett sätt att bli mycket bättre på i princip allting. Vi fungerade inte som lag. Det har inte med individuella problem att göra.

– Det är mitt ansvar. Jag måste få tid att tänka över det här. Några saker är uppenbara. Det är mitt jobb att hitta lösningar.

Skrämmer inga motståndare

Liverpool har nu spelat sju matcher säsongen 2022/23 med ett facit på endast två segrar, tre kryss och två förluster.

Härnäst väntar en hemmamatch mot Wolverhampton i ligaspelet. Klopp tror att Bruno Lages manskap drog rejält på smilbanden när de såg de rödas insats i Neapel.

– Om tre dagar möter vi Wolves, om de såg kvällens match kan de nog inte sluta skratta, sa han.

Efter slutsignalen vandrade Klopp ut mot bortasektionen för att be om ursäkt till de tillresta Liverpoolsupportrarna.

– Det är en lång flygning från Liverpool till Neapel. Med tanke på allt de investerar så förstår jag till 100 procent att de är besvikna ikväll, så självklart håller jag upp händerna och ber om ursäkt för det här.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer