​Rapport: Sanslös målshow i första ligasegern!

Bild till nyheten ​Rapport: Sanslös målshow i första ligasegern!
Vilken islossning! Liverpool öppnade målskyttet mot Bournemouth efter tre minuter och gjorde ytterligare åtta(!) stycken innan de kunde fira säsongens första seger i Premier League.
SUMMERING:

Liverpool fick en drömstart på matchen när Luis Diaz gjorde in 1-0 efter tre minuters spel. Roberto Firmino drev fram på offensiv planhalva, spelade ut till Mohamed Salah vars inlägg blockerades. Bollen studsade tillbaka till Firmino som hittade in till Diaz som säkert placerade in en nick bakom Travers i Bournemouth-målet.

1-0:

Tre minuter senare utökade Liverpool sin ledning! Salah dribblade in från höger, passade Firmino vars touch blev ett perfekt upplägg till Harvey Elliott som vackert skruvade in 2-0.

2-0:

Liverpool flög fram i offensiven och kunde ha gjort ett tredje mål efter en kvarts spel när Diaz, Firmino och Elliott kombinerade sig fram på högerkanten, Elliott spelade in mot bortre där Salah hade öppet mål men avslutet med högerfoten blev helt misslyckat.

Innan halvtimmen var spelad hade Liverpool nätat för en tredje gång, och det var ett mycket vackert mål signerat Trent Alexander-Arnold. Högerbacken fick en perfekt bollträff på ett skott utifrån och bollen seglade in i det bortre krysset.

3-0:

I den 31:a minuten kom 4-0! Salah slog en passning i straffområdet som studsade på en försvarsspelare till Firmino som kunde kasta sig fram och sätta bollen i nät från nära håll. Brassens första ligamål på Anfield sedan december 2020.

4-0:

De skulle hinna göra ett femte innan halvleken var över. Virgil van Dijk nådde högst på en hörna från vänster och lämnade Travers chanslös i gästernas mål. Målet innebar att The Reds gjort fem mål i första halvleken i en ligamatch för första gången sedan 1958.

5-0:

Det var en rejäl islossning för Liverpool som var totalt överlägsna från halvekens första till sista spark.

Inför den andra halvleken fick Harvey Elliott lämna plats åt Fabio Carvalho.

Målkalaset fortsatte omedelbart - redan i den 47:e minuten gjorde Liverpool 6-0, även om det var en Bournemouth-spelare var sist på bollen. Alexander-Arnold svingade in ett inlägg mot Diaz och i ett försök att få undan bollen styrde Mepham in den i egen kasse.

6-0:

Efter en dryg timmes spel kom mål nummer sju. Robertson slog ett inlägg från höger, Henderson nickade och tvingade fram en räddning och Firmino var påpasslig på returen.

7-0:

I den 69:e minuten gjorde Klopp ett trippelbyte där Robertson, Firmino och Henderson lämnade och Kostas Tsimikas, James Milner och Stefan Bajcetic kom in - Premier League-debut för den sistnämnde.

Det var inget jättetempo i matchens slutskede med Liverpool hann göra ett åttonde mål. Carvalho presenterade sig för sin nya hemmapublik med sitt första mål i den röda tröjan. Alexander-Arnold slog en längre boll till Tsimikas som i sin tur klackade upp den till 19-åringen som nätade med ett volleyskott.

8-0:

Strax efter målet fick Alexander-Arnold lämna plats för Bobby Clark som fick göra ligadebut.

Hemmalaget var inte färdiga med målskyttet, i den 85:e minuten gjorde Diaz sitt andra nickmål i matchen när han satte dit 9-0 på hörna.

9-0:

De hann inte nå upp till en tvåsiffrig målproduktion, men 9-0-segern är The Reds största Premier League-seger någonsin och det är nu ett av fyra lag som gjort nio mål i en match.

MATCHFAKTA:

Premier League

Liverpool - Bournemouth 9-0 (5-0)

Målen: 1-0: (3) Diaz (Firmino), 2-0: (6) Elliott (Firmino), 3-0: (28) Alexander-Arnold (Firmino), 4-0: (31) Firmino, 5-0: (45) Van Dijk (Robertson), 6-0: (47) Mepham (självmål), 7-0: (61) Firmino, 8-0: (81) Carvalho (Tsimikas), 9-0: (85) Diaz (Tsimikas)

Domare: Stuart Attwell