– En riktigt tuff utmaning

Bild till nyheten – En riktigt tuff utmaning
Jürgen Klopp har delat med sig av sina tankar om Liverpools grupp i Champions League.

Liverpool lottades in i grupp A i Champions League tillsammans med Ajax, Napoli och Rangers. I en intervju med klubbens officiella hemsida konstaterar Jürgen Klopp att det är en spännande utmaning som väntar.

– Först och främst måste jag säga att detta är en tuff, tuff utmaning. 

– Alla klubbarna har kvalitet, jag skulle säga att alla har chansen. Det som är bra är att vi också har det, så det är rimligt för oss att se fram emot utmaningen och ge det ett försök.

– Vi bad inte om några tjänster och fick inga heller, men det här är ingen turnering där man söker efter lätta vägar vidare eftersom standarden alltid är så otroligt hög.

– Det som är annorlunda i är är att gruppspelet är mer komprimerat än vanligt, så vi måste vara redo för kvaliteten hos motståndarna samtidigt som vi måste hantera olika krav och rytmer. Vi måste iallafall inte leta allt för länge för att hitta information om våra motståndare. 

– Det är bara några år sedan vi spelade två väldigt tuffa matcher mot Ajax och vi lottas mot Napoli ganska ofta. Vi känner till dem väl och de känner till oss. Men det kommer finnas nya lärdomar att hämta, det gör det alltid.

– Rangers är en ny motståndare för oss men vi känner till dem väl också. Deras resa under de senaste åren har varit intressant och de gjorde det riktigt, riktigt bra när de tog sig till gruppspelet med tanke på de lag de mötte i kvaltet.

– Vi har bra koll på några av spelarna där också. Ryan Kent har utvecklats fantastiskt bra sedan flytten till Skottland och Ben Davies har nyligen inlett sin resa med Rangers, det blir kul att ställas mot dem också.

– Det enda som är säkert just nu är att samtliga sex matcher kommer att vara svåra och intensiva. Jag är taggad. Det är en riktigt fin grupp och som jag sa, en tuff utmaning, avslutar managern.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer