​Klopp om de många skadorna

Bild till nyheten ​Klopp om de många skadorna
Jürgen Klopp menar att skadeproblemen i truppen till stor del beror på otur.

Liverpool har endast spelat tre tävlingsmatcher denna säsong, en i Community Shield och två i Premier League, men har redan stora problem med skador.

På presskonferensen inför matchen mot Manchester United fick Jürgen Klopp en fråga om det är den korta semestern och kortare försäsongen som lett till problemen eller om det rör sig om otur.

– Det är en blandning. Självklart har vi diskuterat detta. När man har många skador så måste man som manager försöka förstå vad som gått fel. När vi gått igenom det så förstår vi att vi har haft väldig otur, inledde han.

– Det började med två skador, eller tre, som spelarna kom tillbaka med. Caoimh, han kom hit skadad efter spel med Irland och den ansvarige där hade inte märkt av någonting. När han kom tillbaka vara han fortfarande skadad utan att ha några enorma problem. Under en kort semester tränar inte grabbarna på som galningar. Två veckor ledigt, en vecka med lite träning, sedan gjorde han första passet med målvakterna och har varit borta sedan dess.

– Det är liknande med Diogo. Han spelade (för Portugal), gjorde en träning med oss och skadade sig igen. Det är väldig otur. Calvin Ramsay kom hit med ett litet problem.

– Stressreaktionen för Curtis Jones, han är inte en pojke längre men han är fortfarande ung, sådant kan hända. Det är otur. Oxlade åkte på en vanlig muskelskada. Thiago. Ibou i en tackling, otur-ish. Det var en liknande situation för Kostas, på träning: en normal duell, knät fick sig en smäll sedan var han borta. Bobby hade en lättare känning men var inte tillgänglig (mot Crystal Palace). Jag har helt säkert glömt någon. Naby var sjuk.

– Joel nu. Det var också underligt hur det hände. Han kände inte av någonting på träning, gick in och sa sedan att han kände av någonting och är borta i tre, kanske fyra veckor.

– Det är underligt. Vi kan inte peka på en exakt orsak, förutom för tre spelare men det hände innan de kom tillbaka till oss. Det gör att siffran redan är hög, vi behöver alla spelare. Vi har inte 25-26 spelare.

– Men å andra sidan öppnar det upp möjligheter och jag är väldigt, väldigt glad för det. Jag är inte säker på att Stefan Bajcetic och Bobby Clark skulle vara så nära A-laget vid 17 års ålder om alla spelare vore tillgängliga. Nu tar de stora kliv framåt, de är riktigt bra på träning varje dag.

– Det är bra, men självklart hade vi föredragit att ha en extra anfallare och en extra mittfältare tillgänglig. Fem byten är tillåtna nu men ibland kan man inte ens göra fem byten! Så är det.

– Det är inte en härlig situation. Förra veckan var hemsk med tre spelare på en vecka. Man funderade verkligen vad det var som hände. Men situationen är som den är och om vi har ett problem så löser man det tillsammans, det är vad vi ska göra så jag ser verkligen fram emot de kommande matcherna. Våra spelare tar sig an utmaningen, som de gjorde senast med tio man. Det är vad vi gör. Vi har aldrig lyckats med någonting utan att kämpa. 


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer