Tror målskyttet snart lossnar för Diaz

Bild till nyheten Tror målskyttet snart lossnar för Diaz
Jürgen Klopp känner sig säker på att Luis Diaz inom en snar framtid får fart på målskyttet.

Luis Diaz har imponerat sedan han anslöt till Liverpool i januari. Med sin arbetskapacitet, teknik och kreativitet har colombianen gjort vänsterytterpositionen till sin, men det finns utrymme för mer poängproduktion. Ett ämne som diskuterades på den andra delen av Jürgen Klopps presskonferens inför Crystal Palace.

Managern fick en fråga om de arbetar särskilt Diaz slutprodukt.

– Inte specifikt med Luis. Vi tar honom inte åt sidan och säger: "De andra två anfallarna gjorde mål och du gjorde det inte, kom hit så visar vi dig." Det är onödigt. Det är inte ens ett problem. Men självklart tränar vi på avslut, det hjälper honom och de andra spelarna. 

– Han har redan tagit sig till bra chanser, men han har haft lite otur. Skott har blockerats och liknande, men han är i riktigt bra form, det är det viktigaste för mig, att han tar sig till de här chanserna.

– Det är inte så att jag säger till honom efter matchen: "Du borde ha gjort mål där och där." Spelarna vet om det själva så fort det händer. Det är en normal process.

På frågan om Diaz kan göra 10-15 mål på en säsong kom svaret snabbt.

– Definitivt, konstaterade Klopp.

– Det är den kvaliteten han har, men i slutändan får vi se. Men självklart är det den potentialen han har.

Under sitt första dryga halvår i klubben har anfallaren lärt sig mer och mer om lagets principer och anpassat sig till sin nya omgivning.

– Han har helt klart blivit bättre ju mer han förstår av vad vi vill göra. Men det skapar också lite svåra situationer där vi vill vara flexibla på kanterna och det innebär att han måste gå inåt lite mer, men sedan inser man att det är bra för honom om man stannar ute på kanten lite längre och så, vi vänjer oss vid det.

– En läroprocess är ingenting som sker över en natt. Nästa sak är att han haft sin första försäsong med oss. Alla spelare, jag skulle inte säga att de lider, men de känner av det. Han kommer att gynnas av en hel försäsong där han kunde genomföra alla träningspass med oss. Resten kommer att följa naturligt.

– Problemet är att vi sitter här och pratar om två matcher eller så där han inte gjort mål. På lång sikt är det inga problem alls. Det handlar bara om att vara redo, kämpa sig igenom dessa stunder. Med den kvalitet och potential han har, om man adderar löpmeter under försäsongen så kommer det att hjälpa på lång sikt. 

– Det kommer att hända men vi är inte på lång sikt nu, vi är här och nu och för honom tror jag bara att ett mål skulle få det att lossna.

Diaz har på sina 28 matcher i den röda tröjan gjort sex mål och fyra assist.


2 kommentarer

 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
Stöd våra sponsorer