​– Ingen plats är bättre för mig

Bild till nyheten ​– Ingen plats är bättre för mig
Harvey Elliott hoppas skapa fler minnen i sin barndomsklubb efter att ha skrivit på ett kontrakt till 2027.

I en intervju med Liverpoolfc.com pratar Harvey Elliott om känslorna efter att ha skrivit på sitt nya avtal.

– Jag tänker direkt på fler minnen med den här klubben, det är en härlig känsla. Det känns väldigt bra att veta att jag kommer vara här i många år. Det känns fantastiskt, det här är klubben jag följt sedan barnsben så det finns ingenting som gör mig gladare, säger Elliott.

Ett år har gått sedan den förra kontraktsförlängningen som kom direkt efter en lyckad säsong på lån i Blackburn. Under året har Elliott blivit en självklar del av Jürgen Klopps trupp.

– Det känns annorlunda den här gången, jag känner, kanske inte mer press, men jag känner mig som en A-lagsspelare nu jämfört när jag kom tillbaka från utlånet. Det här känns mer som ett A-lagskontrakt än det förra. Jag är väldigt taggad på att fortsätta dra på mig tröjan och fortsätta att spela.

– Så mycket har hänt under de senaste åren. Vi har redan vunnit så mycket och förhoppningsvis kan vi vinna ännu mer. Att veta att jag kommer stanna kvar här länge, det är en fantastisk känsla för mig och min familj som är Liverpoolsupportrar.

– Jag hoppas att vi kan skapa många fler minnen tillsammans.

19-åringen har varit Liverpoolsupporter sedan barnsben och får i intervjun frågan om han kände extra press när han kom till klubben från Fulham.

– Jag tror det. Det kändes stort att träffa alla, jag gick från att se dem på tv till att träffa dem, jag kände mig nog mer rädd än att jag hade press på mig. Från att se Mo Salah, Virgil van Dijk och Jordan Henderson på tv till att faktiskt stå bredvid dem. Än idag måste jag nypa mig själv i armen för att se om det verkligen händer på riktigt.

– Jag ville såklart visa dem att jag var en okej fotbollsspelare och de har behandlat mig fantastiskt sedan jag kom hit. Att få dela plan med dem i flera år framöver känns fantastiskt.

När Elliott värvades från Fulham var han 16 år gammal. Mycket har hänt under de senaste åren.

– Jag känner mig mer mogen idag. Jag har fått erfarenhet av att spela professionell fotboll, seniorfotboll. Kärleken till klubben fanns där redan från början och jag försöker hela tiden visa supportrarna och klubben hur mycket det här betyder för mig genom att ge allt jag har.

– Det har varit min drivkraft under de senaste åren. Jag visste att klubben var stor, men att uppleva supportrarnas stöd... Resan till Asien visade det verkligen, oavsett hur långt bort från England man är så finns det så många som älskar Liverpool. Att ha det stödet, det finns ingen bättre plats för mig.

Stödet från de mer rutinerade spelarna har varit, och är än idag, viktigt för engelsmannen.

– Definitivt. Än idag, trots att de skulle kunna tänka "han är en av oss nu" så bryr de sig verkligen om mig, de hjälper mig hela tiden att bli en bättre spelare och person. Det är precis vad man behöver i en klubb. Man kommer hit för att bli en bättre spelare men samtidigt vill man växa som person.

– Managern, tränarstaben och spelarna, det finns inga bättre att lära av. Jag vill ha en karriär som några av dessa spelare har, jag vill spela lika många matcher som dem. Titta på Millie, jag tror att han är äldst i laget men jobbar fortfarande stenhårt och är nog i bäst form i hela truppen. Han är ett perfekt exempel på vad den här klubben är.

– Det är fantastiskt att vara en del av den här gruppen, de har hjälpt mig väldigt mycket.

Har mycket att bevisa

Efter en fjolårssäsong som inte blev riktigt som han tänkt sig på grund av den tidiga fotskadan som höll honom borta från spel i månader är Elliott redo att på allvar visa vad han går för.

– Jag själv känner att jag har mycket att bevisa. Jag själv och laget har mycket att bevisa. Förra säsongen vann vi tyvärr inte Premier League eller Champions League. Vi var nära, det var snöpligt. För laget och mig personligen är det en viktig säsong.

– Oavsett var man spelar så kommer en säsong innehålla upp- och nedgångar och mycket press. Det handlar om hur man hanterar det. Vi har världsklasspelare på flera positioner så det finns inte utrymme för att inte prestera på topp.

– Samtidigt har det alltid varit min dröm att spela för Liverpool så därför ger jag alltid 110 procent, löper de där extra metrarna, för att visa supportrarna hur mycket Liverpool betyder för mig.

– Det är mycket press involverat när man spelar för Liverpool, det är en av värdens bästa klubbar, om inte den bästa. Så alla förväntar sig att spelarna håller högsta klass. Förra säsongen inledde jag bra men sedan blev jag skadad. Jag vill visa världen och Liverpool att jag fortfarande kan spela bra och att jag lagt skadan bakom mig.

– Det är en viktig säsong. Jag måste bara se till att vara redo om chanserna kommer. Det var tufft när jag var skadad så jag tar ingenting för givet, jag ska ge allt om chansen kommer.

Vill spela i Liverpool karriären ut

Elliott hoppas att han kan bli kvar i Liverpool hela sin karriär.

– Förhoppningsvis kan jag avsluta karriären här, säger han.

– Det är därför jag kommit hit, jag vill etablera mig själv i laget och spela så mycket som möjligt för Liverpool. Det är allt jag vill göra, dra på mig tröjan och njuta. När jag var liten sprang jag runt och spelade i trädgården med en Liverpooltröja.

– Jag gjorde mål och låtsades vara de här spelarna och nu spelar jag tillsammans med dem. Jag vill kunna blicka tillbaka på det här och känna att jag levt min dröm.  


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer