Flest skador i ligan

Bild till nyheten Flest skador i ligan
Liverpool är i topp vad gäller otillgängliga spelare efter den första Premier League-omgången, men ett par spelare närmar sig comeback.

Liverpool hade redan inför ligapremiären mot Fulham ett stort antal spelare som var otillgängliga för spel och situationen förvärrades ytterligare i och med att Thiago i den andra halvleken på Craven Cottage tvingades kliva av med en känning i låret.

Goal-journalisten Neil Jones har listat de skadade/sjuka spelarna och kommer med en del uppdateringar vad gäller när vissa av dem kan vara tillbaka i spel.

Thiago

Efter matchen mot Fulham konstaterade Jürgen Klopp att det självklart inte var bra att Thiago tvingades utgå men att de behövde vänta och se hur allvarlig skadan är. Jones skriver att mittfältaren undersöktes närmare i söndags och att klubben hoppas att de upptäckte skadan i rätt tid vilket innebär ett par veckors frånvaro snarare än fyra eller fler.

Naby Keita

Keita missade Fulham-matchen på grund av sjukdom men var tillbaka i träning i helgen och bör vara redo för spel mot Crystal Palace på måndag nästa vecka.

Curtis Jones

Jones gjorde endast några få minuter i Community Shield-matchen men har enligt Klopp drabbats av en form av stressreaktion. Det ska inte vara något allvarlig men enligt Jones förväntas han vara borta minst ett par veckor.

Ibrahima Konate

Mittbacken skadade knät i träningsmatchen mot Strasbourg och ser enligt Jones ut att vara borta minst en månad. Detta kan komma att innebära att någon av, eller både, Nat Phillips och Sepp van den Berg behålls i truppen.

Diogo Jota

Jota har missat merparten av försäsongen efter att ha dragit upp en hamstringskada som han ådrog sig med det portugisiska landslaget i början av sommaren.

Han väntas vara tillbaka i träning inom de kommande veckorna men Jones understryker det faktum att Liverpool inte kommer att stressa fram någon comeback för anfallaren med tanke på att han kommer att behöva tid på sig att bygga upp kroppen efter att ha gått miste om viktig träning under de senaste veckorna.

Kostas Tsimikas

Tsimikas missade matchen mot Fulham på grund av ett knäproblem som han ådrog sig under träningslägret i Österrike. Han förväntas dock vara tillbaka i full träning denna vecka och bör därmed vara tillgänglig till matchen mot Crystal Palace.

Alex Oxlade-Chamberlain

Mittfältaren har en längre tids rehabilitering framför sig efter den hamstringskada han ådrog sig mot Crystal Palace i Singapore. Som det ser ut nu är han inte tillbaka i spel förrän i oktober.

Caoimhin Kelleher

Den unge målvakten fick problem med en ljumske under ett landslagsuppdrag med Irland i juni och har inte tränat med Jürgen Klopps lag under försäsongen. Inför Community Shield meddelade Klopp att Kelleher var två till tre veckor bort från comeback.

Calvin Ramsay

Nyförvärvet från Aberdeen (£4,5M) har ännu inte gjort något framträdande för sin nya klubb efter att en skada upptäcktes under försäsongstesterna. Enligt Jones är han dock nära en comeback i full träning och kan komma att få speltid med U21-laget för att bygga upp fysiken.

Kaide Gordon

Den talangfulle yttern fick ingen speltid under försäsongen även om han reste med truppen till Tyskland och Österrike. Jones skriver att en comeback i träning inte ska vara mer än en dryg vecka bort.

Toppar skadelistan i Premier League

Enligt siffror från premierinjuries.com, som återges av Liverpool.no, är det Liverpool som efter den första ligaomgången har störst problem med skador. Här är hela listan:

10 - Liverpool (Jones, Jota, Kelleher, Tsimikas, Keita, Oxlade-Chamberlain, Konaté, Ramsay, Thiago, Gordon)*
7 - Everton (Townsend, Calvert-Lewin, Gomes, Davies, Rondon, Godfrey, Mina)
7 - Leeds (Dallas, Ayling, Firpo, Sinisterra, Forshaw, Cooper, James)
6 - Newcastle (Manquillo, Fernandez, Lewis, Shelvey, Lascelles, Krafth)
5 - West Ham (Aguerd, Ogbonna, Fabianski, Diop, Dawson)
5 - Wolves (Chiquinho, Jimenez, Traoré, Semedo, Moutinho)
4 - Crystal Palace (Butland, McArthur, Olisé, Tomkins)
4 - Manchester United (Pellistri, Martial, Williams, Greenwood)
3 - Bournemouth (Brooks, Rothwell, Fredericks)
3 - Brentford (Ajer, Canos, Pinnock)
3 - Fulham (Wilson, Bryan, Chalobah)
3 - Leicester (Pereira, Bertrand, Barnes)
3 - Southampton (Tella, Livramento, Walcott)
2 - Arsenal (Vieira, Smith Rowe)
2 - Nottingham Forest (Richards, Yates)
2 - Tottenham (Skipp, Richarlison)
1 - Aston Villa (Hause)
1 - Brighton (Moder)
1 - Chelsea (Werner)
1 - Manchester City (Laporte)

*Ramsay och Gordon är inte med på Premier Injuries sammanställning.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer