​Klopp: Stolt över andra halvleken

Bild till nyheten ​Klopp: Stolt över andra halvleken
Jürgen Klopp tror att de unga spelarna kan ta med sig mycket värdefull erfarenhet från 3-0-förlusten mot Strasbourg. 

Defensiva misstag i den första halvleken innebar att en ung röd elva hamnade i ett 3-0-underläge mot Strasbourg, ett resultat som också blev slutresultatet. Detta hade Jürgen Klopp att säga efter matchen.

Om att de unga spelarna kan lära mycket av matchen:

– Ja, det är det viktigaste i sådana här matcher.

– När vi planerade in den här matchen gjorde vi det för A-truppen, vanligtvis kunde vi ha spelat med anfallaren som inte startade igår, Diogo, Oxlade, Naby, Curtis. Naby är sjuk och Curtis hade en liten känning, vi ville inte ta några risker. Helt plötsligt spelar vi med ett väldigt ungt lag mot ett riktigt starkt Strasbourg.

– Efter matchen sa jag till grabbarna att jag är stolt över den andra halvleken, över hur spelarna reagerade. Spelarna i den här åldern är vana att alltid vara bäst och det är ett kliv upp till seniorfotbollen, men jag älskade reaktionen. Första halvlek, vi såg målen. Vi gjorde misstag som Strasbourg utnyttjade, tre skott och tre mål. Då är det svårt att fortsätta vara positiv vilket är viktigt att vara i en match.

– Men vi hittade en väg tillbaka och gjorde det mycket bättre i andra halvlek. Jag älskade insatsen, hur grabbarna köpt in sig på idén om hur vi vill spela. Men när vi inte har någon renodlad anfallare på planen så blir det svårt och vi spelade på ett sätt som passade hur de ställde upp med en 5-3:a. Ju fler passningar man slår desto mindre blir ytorna och risken att förlora bollen blir större. När man förlorar bollen blir man kontrad på med deras fysik längst fram.

– Det var en svår match men jag gillade andra halvlek.

Om Harvey Elliotts insats:

– Vi är inte förvånade över det. Vi har känt Harvey länge nu och vet att han blir bättre för varje dag vilket är viktigt. Att han är en duktig spelare råder det inga tvivel om. Men en spelare som Harvey behöver en target-spelare och det var vad vi saknade ikväll. Fabio gjorde det bra, alla som kom in från bänken gjorde det bra. Bobby Clark, Tyler Morton var riktigt bra. Stefan spelade väldigt bra men kände av någonting så vi bytte ut honom. Det fanns många som gjorde bra insatser.

– Luke Chambers och Issac (Mabaya) är riktigt duktiga spelare men de gjorde misstagen, det är tufft. Inför matchen är man glad att det är 44 000 personer på läktaren men när man gör misstagen så önskar man att det vore tomt på arenan. Allt är en process och vi vet hur duktiga dessa grabbar är.

– I England ser det ut så här med systemet, med U21, de spelar i princip bara utan publik, man måste lära sig att hantera sådana saker. Ikväll kunde vi ge dem den chansen. Nu kan de ta med sig erfarenheten. Det kommer att hjälpa deras utveckling.

Om försäsongen och den stundande ligapremiären:

– Jag har varit med tillräckligt länge nu för att få en känsla av hur man ligger till under en försäsong. Matchen igår var ett bra tecken eftersom vi såg riktigt skarpa ut. Nu har vi en vecka på oss. Jag tror att vi har två veckor förberedelsetid för de kommande två matcherna. Den tiden måste vi utnyttja som en försäsong. Det var därför vi spelade idag.

– Nu måste vi göra oss redo för Fulham, det kommer att bli en annan typ av utmaning. Men grabbarna ser ut att vara i bra form och jag är nöjd med läget. Lite färre skador hade varit bra, vi har haft lite otur där. Men grabbarna kommer tillbaka förr eller senare och då får vi en bredare trupp. De som är tillgängliga ser riktigt bra ut. 

Källa: Liverpoolfc.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer