​– Vi lämnade för stora ytor

Bild till nyheten ​– Vi lämnade för stora ytor
När Jürgen Klopp mötte pressen efter förlusten mot RB Salzburg pratade han bland annat om vilka lärdomar laget kan ta med sig från matchen.

Liverpool fick se sig besegrade med 1-0 mot RB Salzburg efter Benjamin Seskos mål i den första halvleken som också blev matchens enda.

Detta hade Jürgen Klopp att säga efter matchen:

Om kvällens utmaning:

– Under den första halvleken gjorde vi för många misstag som de kunde utnyttja. Vi hade fina perioder också där vi kunde ha gjort mål, sett till hela matchen kunde vi ha gjort fyra eller fem stycken. I första halvlek var vi för öppna, för breda, vi var inte en enhet när vi tappade bollen. Då är allt öppet, som en motorväg, det var så de skapade sina chanser.

– Den sista halvtimmen av matchen var verkligen bra, men vi kunde inte ta vara på våra chanser.

– Vi behövde göra många byten, det är OK. Det är aldrig roligt att förlora en match och det var därför vi ropade på straff i slutet. I Premier League blir jag uppskickad på läktaren för de saker jag tänkte och sa! Nu ska vi inte tänka mer på det på hela säsongen, men det var en så tydlig straff och det hade varit härligt att få betalt för det jobb vi lade ned.

Om att matchen hade tävlingskaraktär:

– För Salzburg var det definitivt inte en vänskapsmatch. Inte för oss heller. Salzburg hade en del stygga tacklingar, men de gjorde det riktigt bra, de förtjänar respekt. Jag gillade inte alla tacklingar men det är OK, det var ingenting som hände vad jag vet.

– I den första halvleken syntes det att grabbarna måste vänja sig vid vad vi vill göra. Darwin blev ensam allt för ofta. Alla sjönk ned och var involverade i uppbyggnadsspelet, men sedan hade vi endast Darwin att passa till i straffområdet. Han hade sina stunder och gjorde nästan mål, men han behöver mer stöd runtikring sig.

Om erfarenhet för de unga spelarna:

– Ja, det gäller inte bara de unga spelarna. Alla grabbar kan göra det mycket bättre, men det handlar inte om det. I första halvlek mötte vi ett lag som kanske ska spela i Champions League, de måste kvala in men de kanske lyckas. Det är en tuff uppgift för den elva vi valde.

– När man spelar fotboll utan att sitta ihop som en enhet så finns det alltid ytor för motståndarna att kontra i när man tappar bollen. Det var det vi gav dem. Det måste vi lära av. 

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer