​Rapport: Uddamålsförlust mot Salzburg

Bild till nyheten ​Rapport: Uddamålsförlust mot Salzburg
Liverpool åkte på en 1-0-förlust mot RB Salzburg trots att de dominerade stora delar av matchen på Red Bull Arena. Det som saknades var skärpan i den sista tredjedelen, vilket inte kom som någon överraskning med tanke på de senaste dagarnas tuffa träningsläger.

Liverpool tog snabbt initiativet i matchen och de inledande minuterna spenderades på de rödas offensiva planhalva. Hemmalagets huvudsakliga anfallshot kom från snabba omställningar.

The Reds fick kämpa för sina chanser mot ett fysiskt Salzburg. Darwin Nunez löpte och slet längst fram och hade ett par halvchanser innan han kom loss i straffområdet och drog till med ett distinkt avslut i ribban!

Direkt efter Nunez ribbskott fick Salzburg en jättechans att ta ledningen efter en misslyckad hemåtnick av Joe Gomez. Seskos skott räddades av Adrián men returen gick rakt ut till Fernando som hade öppet mål från nära håll, men han lyckades på något sätt att missa mål och Liverpools nolla förblev därmed intakt.

Efter en halvtimmes spel levererade det österrikiska laget ett briljant anfall som renderade i ett ledningsmål. De båda anfallarna Sesko och Okafor väggspelade sig igenom den röda, i den specifika situationen något dysfunktionella, backlinjen vilket gav den förstnämnda en enkel uppgift att placera in bollen bakom Adrián.

Benjamin Sesko öppnade målskyttet i matchen.

Om Liverpool var det klart bättre laget i inledningen blev det desto jämnare under den andra halvan av den första halvleken. Fyllda av energi efter ledningsmålet kom hemmalaget upp i en betydligt bättre nivå och satte backlinjen under press ett flertal gånger.

Det blev inga fler mål innan paus så när de båda lagen vandrade ut till sina respektive omklädningsrum var Salzburg i ledning med 1-0.

Inför den andra halvleken gjorde Jürgen Klopp tre byten: Andy Robertson, Roberto Firmino och Tyler Morton ersatte James Milner, Naby Keita och Darwin Nunez.

Liverpool fick till presspelet igen efter paus och ökade sakta men säkert trycket mot Salzburg-målet, men de riktigt klara målchanserna uteblev, åtminstone under halvlekens första tio minuter.

Elliott nådde sånär på Robertsons inlägg vid den bortre stolpen.

Efter en timmes spel kom fler byten: Luis Diaz, Fabinho, Thiago, Mohamed Salah, Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Joel Matip och Trent Alexander-Arnold äntrade planen medan Konate, Gomez, Morton, Bajcetic, Mabaya, Elliott och Carvalho lämnade den.

Energinivån höjdes ytterligare i Liverpool efter de många bytena och det dröjde inte länge innan Diaz fick en fin möjlighet från nära håll, men colombianens avslut räddades.

Salzburg hade inte mycket att säga till om vad gäller offensivt spel efter att Salah och Co. bytts in, men de stod upp bra defensivt och hindrade The Reds att skapa några solklara målchanser. I den 83:e minuten satte Diaz en boll i nät men reprisbilderna visade att han var offside när Firmino slog passningen i djupled.

Direkt efter Diaz bortdömda mål testade Alexander-Arnold från distans och tvingade fram en hörna som dock inte resulterade i någonting.

Liverpool jagade en kvittering ända in i det sista, men det ville sig inte i offensivt straffområde och de fick därmed se sig besegrade med uddamålet.