​Ställs mot ett formtoppat Salzburg

Bild till nyheten ​Ställs mot ett formtoppat Salzburg
Liverpools fjärde träningsmatch står för dörren med de österrikiska mästarna som motståndare. Jürgen Klopp tror på en tuff match mot ett lag vars säsong redan har startat.

Ikväll klockan 20:00 svensk tid ställs Liverpool mot RB Salzburg på Red Bull Arena i Österrike. Matchen går att se på Cmore och LFCTV GO.

Salzburg är ett relativt välkänt motstånd för The Reds med tanke på att de stött på varandra både i träningsmatch- och Champions League-sammanhang under Jürgen Klopps tid i klubben. 2019 lottades de in i samma grupp i Champions League och då gick Jürgen Klopps lag segrande både på hemmaplan (4-3) och bortaplan (0-2).

Senast de möttes var under försäsongen 2020, då slutade det 2-2 med Rhian Brewster och Patson Daka som tvåmålsskyttar.

Salzburgs säsong redan igång

Medan Liverpool fortfarande förbereder sig för säsongen 2022/23 har allvaret redan dragit igång för Salzburg som inledde med en 3-0-seger mot SV Fugen i det inhemska cupspelet och i fredags besegrade de FK Austria Wien med 3-0 i ligaspelet.

Klopp tror att förutsättningarna innebär att den röda truppen står inför en svår prövning ikväll.

– En tuff sådan. Säsongen i Österrike har redan börjat så de är såklart i en helt annan fas än oss, det kommer vi att märka, har han konstaterat i en intervju med Liverpoolfc.com.

Som så många gånger förr har Salzburg gjort en hel del förändringar i sin trupp efter försäljningar av spelare som imponerade under fjolårssäsongen.

20-årige Karim Adeyemi såldes till Borussia Dortmund medan både Brenden Aaronson och Rasmus Kristensen har fått Leeds som ny klubbadress.

England nästa efter matchen

Allvaret må redan vara igång för Salzburg men det dröjer inte länge innan Liverpool befinner sig i samma situation. De förväntas resa hem till England direkt efter kvällens match för att på hemmaplan genomföra de sista förberedelserna inför Community Shield på lördag.

Lördagens motståndare är som bekant Manchester City och matchen spelas på King Power Stadium i Leicester.

En vecka senare, 6 augusti, väntar en ligapremiär på bortaplan mot nykomlingarna Fulham.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer