​Lijnders ser en framtida kapten i Trent

Bild till nyheten ​Lijnders ser en framtida kapten i Trent
Pep Lijnders avslöjar hur han reagerade när han fick veta att Trent Alexander-Arnold röstats in i truppens ledargrupp.

Det har släppts en del utdrag ur Pep Lijnders kommande bok "Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity" och i ett av dem kommer truppens ledargrupp på tal.

"Det var bara 48 timmar kvar till avspark mot Norwich, två dagar till säsongen startade. 'Om vi spelar som vi tränade idag så kommer vi flyga fram," sa Milner efter träningen. Problemet med sådana träningspass? Det blir mycket svårare att välja en startelva," skriver Lijnders.

"Vi såg effekten av en sex veckor lång försäsong - om folk vill se en utveckling av sporten och dess kvalitet så borde de se till att det kan hända oftare."

"Den kvällen skickade Jürgen ett sms med resultatet av spelarnas omröstning till ledargruppen. Det fanns tre platser kvar bakom vår lagkapten Hendo, vice-kapten Milner och ledaren Van Dijk. Jag blev mycket glad över att se att Trent var med! Vår framtida kapten var ett steg närmare."

"Nu borde han hålla sig så nära Milner han kan för att lära sig så mycket som möjligt under året eftersom det är nästa steg i hans utveckling. Robbo och Ali var de andra två spelare som röstades in."

"Trent hade bett om ett möte under försäsongen. Vi satt och pratade i en timme om hans spel. En av sakerna han ville säga var att han verkligen ville vara en del av ledargruppen och inte gå miste om chansen på grund av sin ålder eller att han kanske är lite tystare inför matcher än andra. Jag skrev till managern: 'Trent är med, TOP, han representerar så mycket av vår klubb.'"

Tidigare i boken ger Lijnders ännu mer beröm till den unge men redan så framgångsrike högerbacken.

"Redan när han var 15 år var han en naturlig talang rent tekniskt. Han hade alla egenskaper jag älskar: en vinnarmentalitet, passion för förbättring - men hans känslor tog ibland kontrollen över honom istället för att han tog kontroll över sina känslor."

"Han tränade med sådan kraft och tävlingsinstinkt. Han växte steg för steg till den fantastiska kille han är idag, omgiven av en älskvärd familj så skapade han sin superba personlighet."

"Han har en aggression på ett positivt sätt. Om någon representerar detta citat av Bill Shankly så är det han: 'Att spela på den högsta nivån är inte press, det är en belöning.'"

Lijnders bok "Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity" släpps 4 augusti


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer