– En av nycklarna till framgång

Bild till nyheten – En av nycklarna till framgång
Virgil van Dijk känner att den fina relation lagets mittbackar har med varandra är en stor bidragande faktor till lagets högklassiga defensiv.

Förra säsongen höll sig mittbackarna Virgil van Dijk, Joel Matip, Ibrahima Konate och Joe Gomez relativt skadefria vilket gav Jürgen Klopp lyxen att välja mellan fyra högklassiga alternativ när han formerade sin backlinje under året som slutade med två inhemska cuptitlar och en kamp in i det sista i både Champions League och Premier League.

Virgil van Dijk menar att relationen försvarsspelarna emellan är mer än bra.

– Det är ganska speciellt att ha dessa grabbar vid sin sida, de har alla så mycket kvalitet. Vi har olika kvaliteter men vi kompletterar varandra på ett bra sätt, säger nederländaren till Liverpoolfc.com.

– Den relation vi har är väldigt viktig, vi gillar det hårda jobbet och vi vill alla nå samma mål som är att vinna matcher. Oavsett vem som spelar så stöttar vi varandra, det gäller i samtliga turneringar. Det är en nyckel till framgång så förhoppningsvis kan vi fortsätta på samma spår.

Gomez skrev nyligen på ett nytt långtidskontrakt med klubben, något som självklart gläder Van Dijk.

– Vi pratade om det innan han skrev på och jag är väldigt glad att han stannar i klubben och här med mig. Jag är glad för klubbens skull också, säger han.

– Han är enligt mig en av de bästa mittbackarna, om inte den allra bästa, i England. Vi båda har haft otur med skador, men hans tid kommer att komma igen och förhoppningsvis kan han visa det under den kommande säsongen.

Ibrahima Konate hade en mycket lyckad debutsäsong i den röda tröjan och gjorde totalt 29 framträdanden. 23-åringen kommer bara att bli bättre och bättre, spår Van Dijk.

– Han är en väldigt duktig spelare. Det jag gillar allra mest med honom är hans vilja att lära sig nya saker varje dag. Självklart kan han bli bättre på mycket saker, vilket är bra eftersom han har gott om tid på sig, han behöver erfarenhet. Enligt mig är erfarenhet väldigt viktigt som mittback.

– Jag är glad att jag kan följa hans utveckling och det är kul att se honom skina både på och utanför planen, han är en fantastisk person. Men det kan jag säga om de andra två också (Gomez och Matip). Vi är lyckligt lottade som klubb att ha dessa spelare.

Stor skillnad jämfört med förra försäsongen

Förra sommaren jobbade Van Dijk hårt för att ta sig tillbaka från den knäskada som höll honom borta från spel i stora delar av säsongen 2020/21. Arbetet lönade sig och han kunde summera fjolårssäsongen med 51 av 63 möjliga starter för Liverpool samt en plats i Årets lag i Premier League.

Denna gång har mittbacken optimala förutsättningar i sina förberedelser inför säsongen som stundar.

– Jag kommer fortfarande att ha mångas ögon på mig men det är inga problem. Det är någonting jag själv har skapat. Men det är helt klart en annan känsla nu jämfört med förra försäsongen. Förra året behövde jag ta det steg för steg efter skadan. Nu försöker jag komma i så bra form så fort som möjligt.

– Den här försäsongen är ganska kort. Vi har en viktig match på lördag. Men jag känner mig själv och min kropp och jag vet vad jag måste göra för att vara redo, det är det jag jobbar med varje dag.

Just nu pågår stenhård försäsongsträning i Österrike, men säsongen närmar sig med stormsteg. På lördag väntar Manchester City i Community Shield och en vecka senare drar Premier League igång med en bortamatch mot Fulham.

Van Dijk känner av samma vinnarmentalitet som bidrog till en så lyckad fjolårssäsong.

– Vi var besvikna i slutet av säsongen eftersom vi kom så nära men inte tillräckligt nära för att vinna de andra två titlarna, säger mittbacken.

– Men vi startar varje år med samma inställning och det är att vinna varje match vi har framför oss. Detsamma gäller denna gång. Vi ska ge det ett försök. Vi vet att det kommer att bli tufft.


Van Dijk och Matip firar FA-cuptiteln.

– Vi behöver alla spelare i truppen. Förhoppningsvis kan vi undvika större skador så att alla kan vara en del av en härlig säsong.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer