​Klopps sköna Haaland/Nunez-jämförelse

Bild till nyheten ​Klopps sköna Haaland/Nunez-jämförelse
Från supporterhåll börjar redan en rivalitet mellan Manchester Citys Erling Haaland och Liverpools Darwin Nunez byggas upp. Jürgen Klopp väljer en skämtsam approach när han jämför de båda spelarna.

Två av sommarens största övergångar i Premier League involverar de senaste årens titelrivaler Liverpool och Manchester City. Medan The Reds köpt loss Darwin Nunez från Benfica har Manchester City förstärkt anfallslinjen med Erling Haaland.

På sociala medier är det full aktivitet när det kommer till att jämföra de båda anfallarna och spekulera i vem som kommer att lyckas bäst.

När Jürgen Klopp, i en intervju med Viaplay Football, ombeds att nämna likheter och skillnader mellan Nunez och Haaland svarar han på klassiskt Klopp-vis:

– En är vänsterfotad, den andra är högerfotad, säger tysken innan han brister ut i skratt.

– En är från Norge, den andra är från Uruguay, det är en stor skillnad! Jag vet inte om det påverkar temperamentet, men det känns som att Erling skulle kunna vara från Sydamerika också.

– Darwin kunde nog inte ha kommit från Norge. Norska anfallare tenderar att vara lite galna, det vet du bäst, skämtar han med intervjuaren Jan Åge Fjørtoft.

Det är inte ovanligt att Klopp väljer att ta en skämtsam approach till ämnen som lätt förstoras på sociala medier och detta är ännu ett exempel på det. Han avslutar intervjun genom att konstatera att Haaland är en fantastiskt spelare som han älskar.

På lördag finns chansen att Nunez och Haaland ställs mot varandra för första gången i sina nya klubbar då Liverpool och Manchester City gör upp om Community Shield-trofén. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer