Utesluter fler nyförvärv i sommar

Bild till nyheten Utesluter fler nyförvärv i sommar
I en dagsfärsk intervju med Sky Sports fastslår Jürgen Klopp att Liverpool har handlat färdigt i detta transferfönster.

Managern är mer än nöjd med sin trupp och med de tre nyförvärven Darwin Nunez (Benfica), Fabio Carvalho (Fulham) och Calvin Ramsay (Aberdeen).

– Så till vida vi inte drabbas av skador eller att spelare säljs iväg. Nej, vi har vår trupp nu. Förhoppningsvis blir det inga skador så Liverpoolfansen kan fokusera på andra saker, säger Jürgen Klopp till Sky Sports (se klipp)

När han pressas på potentiella spelarförsäljningar innan fönstret stänger blir svaret det gamla vanliga: 

– Jag pratar aldrig om sådana saker, som du vet. Titta på resultaten, inte processen – glöm inte!

Om rivalernas sommarhandel:

– Tottenham gick åt rätt håll förra säsongen med sina nyförvärv. Man City har inte bara köpt in spelare, man har också släppt iväg två till Arsenal och en till Chelsea.

– Vi är i en liknande situation där du inte alltid kan köra med samma lag. Du behöver nytt blod och fräscha ben. City är i en liknande sits som oss och vi har gjort det på liknande sätt. I slutändan kommer alla att ha fantastiska fotbollsspelare i sina truppen, precis som vi. Då blir det en fråga om vem som lyckas göra det bästa av det. 

– Alla har samma chans och vi ska försöka ge allt. Målet är ligan först och främst, men också att kvalificera sig för Champions League vilket är nog så svårt.

– Alla vill vinna Premier League men jag har ingen aning vilka som kommer att vinna racet. Vi har som mål att göra vår allra bästa säsong och vi ser verkligen fram emot det.

Den 55-årige tysken, som snart inleder sin sjunde fulla säsong som manager, beskriver också med ett brett leende hur förberedelserna har förändrats sedan han avslutade sin egen spelande karriär.

– Vi tränade på tok för hårt i de lag jag spelade för, det var helt otroligt!  Vi sprang så att vi spydde efter träningarna. Sportvetenskapen visste redan att det var fel, men coacherna lyssnade inte. Vi löpte omkring som om vi förberedde oss för ett OS-maraton och det hjälpte inte särskilt mycket. Jag föredrar verkligen de försäsongsträningar vi har nuförtiden.

– Ur tränarsynpunkt hade vi fyra och en halv veckas försäsong ifjol, vilket jag skulle säga är det minsta man borde ha. I år får vi tre veckor tillsammans innan det drar igång, så låt oss se hur vi hanterar det.

Om Darwin Nunez:

– Vi behöver tid för att vänja oss vid varandra vilket är absolut ok. Det finns ingen anledning att tro att han skulle vara på sitt allra bästa efter bara några dagars träning. 

– Denna spelargrupp är den bästa jag haft när det gäller att hjälpa dom som kommer in utifrån. Och en anfallare med hans (Darwins) kvaliteter kommer att behöva tid eftersom det är annorlunda mot vad vi haft tidigare.

– Vi spelar annorlunda än Benfica, så för mig är det en fråga om att både spelaren och hans lagkamrater måste vänja sig vid varandra. Han gjorde inga mål i sina två första träningsmatcher, totalt cirka 50 minuters spel – och det blev diskussioner direkt.

– Det är en galen värld! Sedan gör han fyra mål i en match och genast låter diskussionerna annorlunda.

– Han är en väldigt trevlig grabb, som älskar att vara här. Våra spanska spelare hjälper honom mycket och han håller på att lära sig engelska redan och jobbar hårt för att förstå grunderna. Allt går åt rätt håll, avslutar Klopp.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer