Klopp: Pandoras ask öppnades

Bild till nyheten Klopp: Pandoras ask öppnades
Jürgen Klopp menar att Darwin Nunez fyra mål var det bästa sättet att sätta stopp för eventuella diskussioner om hans kvalitet på sociala medier.

Liverpool stod för en fin insats på Red Bull Arena och tog en bekväm 5-0-seger i träningsmatchen mot RB Leipzig. Därför var Jürgen Klopp självklart nöjd när han mötte pressen efter slutsignalen. Detta hade han att säga.

Om Darwin Nunez:

– Jag vet inte om Mo har en klausul i sitt nya kontrakt att han ska vara generös som bara den! Han gav straffen till Nunez och då öppnades Pandoras ask. Det är såklart en perfekt kväll för honom.

– Man kanske tänker att en spelare inte känner press trots att man betalar stora pengar för att värva honom, men de är vanliga människor och då kan det bli så att förstatouchen inte är helt perfekt helt plötsligt.

– Den här generationen spelare läser sociala medier, vilket inte är smart, men de gör det. Helt plötsligt blir de stressade och allt sådant. Detta är helt klart det bästa sättet att ta död på några diskussioner. Han är en annan typ av anfallare än vad vi haft tidigare men han är en väldigt duktig sådan.

Om 5-0-segern:

– Jag hade helt klart tagit det på förhand. Det är väldigt bra. I första halvlek hade vi perioder av bra rörelse, sämre rörelse, inte tillräckligt med rörelse, vi måste vänja oss vid hur det är att spela 50, 60, 70 minuter och till slut 90 eller 120. Kroppen fungerar så, man måste vänja sig igen.

– När vi hade problem så hittade vi alltid tillbaka efter några minuter. Vi tog ett djupt andetag och började spela fotboll igen. Jag ville att vi skulle pressa oss själva lite grann, det är försäsong. Jag tycker att vi gjorde det i den andra halvleken. 

– Hendo kom in, Millie, de erbjöd mycket rörelse. Hendo spelade som åtta och kom in bakom och skapade chanser. 

Om hur mycket han ser fram emot träningslägret:

– Väldigt mycket. Vi behöver den tiden nu. Vi är inte ens i närheten av där vi vill vara fysiskt. Vi måste nå dit. Det kommer vara tufft med vädret i Österrike, men vi måste ta oss igenom det. Det är bra. Vi ska jobba stenhårt. 

– Jag är inte säker på att vi kommer att vara så bra mot Salzburg eftersom vi verkligen måste jobba hårt nu, men vi ska ge det ett försök. Den viktigaste perioden av försäsongen börjar nu.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer