– Kanske bästa mittbackarna i världen

Bild till nyheten – Kanske bästa mittbackarna i världen
Joe Gomez valde, trots begränsat med speltid under förra säsongen, att skriva på ett nytt kontrakt med Liverpool. Även om konkurrensen är mördande menar han dock att det inte finns någon annanstans han hellre spelar sin fotboll än på Merseyside.

Efter att ha fått 20/21-säsongen spolierad av skada och med rekryteringen av Ibrahima Konate har det inte blivit mycket speltid för Joe Gomez under de två senaste säsongerna. Samtidigt hade mittbacken, som nu hunnit bli 25 år, varit bärande i ett Liverpool som innan detta hade vunnit både Premier League och Champions League. 

Under sommaren ryktades det om allt från att Steven Gerrard och Aston Ville ville säkra sig Gomez tjänster till att Real Madrid också var intresserade. Men när allt kom till krita valde han att stanna på Merseyside och konkurrera. 

– Det var ett vägskäl för mig (att ta beslutet, reds. anm). Men det ska extremt mycket till för att man ska lämna den här klubben. Jag får helt enkelt acceptera att det är tuff konkurrens, förklarar Gomez för Liverpool Echo. 

– Jag kan förstå att folk utifrån spekulerar och funderar. Jag är i en ålder där man kanske förväntas hitta en roll där man är ordinarie. 

– Samtidigt är energin i den här truppen helt fantastisk och jag kan inte tänka mig ett bättre gäng att konkurrera om platserna mot, konstaterar Gomez. 

Inför kommande säsong är han medveten om att konkurrensen blir stenhård – men han flinar också till och understryker att han påminner både Matip och van Dijk att de blir äldre och äldre. 

– Det är kanske den bästa mittbacksuppsättningen i hela världen här nu. Vi har kanske den absolut bästa i Virgil och samtidigt såg väl alla hur fantastiska Ibou och Joel var förra säsongen. Men vi är goda vänner och det är en fantastisk miljö att utvecklas i. 

– Sen påminner jag såklart både Joel och Virg att de blir äldre och äldre, skrattar Gomez. 

Både Virgil van Dijk och Joel Matip är 31 år när kommande säsong sparkar igång. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer