​– Högsta klass!

Bild till nyheten ​– Högsta klass!
Jürgen Klopp var mycket nöjd med sitt lags insats i 2-0-segern mot Crystal Palace.

Liverpool avslutade försäsongsturnén i Asien med en seger mot Crystal Palace inför drygt 50 000 åskådare på Singapore National Stadium. Detta hade Jürgen Klopp att säga när han möte pressen efter matchen.

Om Carvalho och Nunez insatser:

– De var riktigt bra. Men jag tycker inte det är värt att prata om individuella spelare efter en match, jag tror att vi spelade 32 spelare ikväll och jag gillade allas insatser. Vi spelade riktigt bra fotboll, vårt presspel var tydligt vilket är viktigt för oss. Det är fortfarande väldigt tidigt.

– Jag vet att vi inte har lång tid på oss, det är bara två veckor kvar till matchen mot Man City så vi kan inte slösa någon tid, men vi har bara varit samlade allihopa i en vecka nu. Vi försöker att få ut så mycket som möjligt av träningen.

– Bortsett från att Oxlade blev skadad så var det en insats av högsta klass!

Om vad han tar med sig från matchen:

– Sättet vi spelade fotboll på. Om ni inte såg den utan bara såg resultatet så spelade vi bra mot United också men vi förlorade med 4-0 eftersom vi gjorde misstag i helt fel lägen. Misstag leder ofta till mål eller chanser, men det beror också på när man gör misstagen.

– Vi var mycket mer kompakta idag samtidigt som vi spelade väldigt bra fotboll. Vi gjorde två mål vilket vi inte gjorde mot United. Det var ett stort steg i rätt riktning vilket gör mig väldigt glad. Det är vår andra match och vi har mycket jobb att göra under de kommande fyra veckorna för att vara redo för den kommande säsongen.

– Det är viktigt att vi spelar den här typen av matcher, att en del spelare fick 45 minuters speltid. Andra spelade 30. De hade kanske kunnat spela mer men vi ville ge de unga spelarna chansen också i den här fantastiska atmosfären. Det är väldigt härligt att spela fotboll i sådana här stunder så varför skulle vi lämna dem utanför? Jag ville inte ha det så, så därför fick de komma in.

Om hur vinterns VM påverkar försäsongsträningen:

– Vanligtvis är försäsongen basen för hela vår säsong, den här gången har vi en första del av säsongen som avbryts. Om du hade frågat mig för tre år sedan om jag hade förväntat mig någonting sådant här... OK, VM ska spelas och vi är lite mer vana vid uppehåll på grund av pandemin.

– De spelare som inte spelar VM kommer att träna så att de inte tappar så mycket under den perioden. VM påverkar i princip alla topplag i världen på samma sätt. I England spelar vi direkt efter turneringen. Om du når finalen eller bronsmatchen ska du spela en vecka senare igen... och därefter är det matcher 26:e, 31:a och 2:a.

– Det är uppenbart att de som styr inom Premier League gillar det spektakulära. Jag har sagt det tillräckligt ofta, ingen bryr sig om spelarna i sådana stunder.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer