Jota redo att ta större ansvar

Bild till nyheten Jota redo att ta större ansvar
Diogo Jota känner att han måste kliva fram som en av de mer rutinerade anfallsspelarna kommande säsong efter att trion Sadio Mané, Divock Origi och Takumi Minamino lämnat klubben.

Diogo Jota anslöt till försäsongsträningen i samband med avresan till Thailand, men han har inte börjat träna fullt ännu då han fortfarande känner av den hamstringskada han ådrog sig under den senaste landslagssamlingen.

En comeback i full lagträning ska dock inte vara långt borta inför en säsong där han är redo att bära ett större ansvar på sina axlar.

– Ja, det är en bra poäng, svarar anfallaren när han får frågan om han känner sig som en av de mer rutinerade anfallsspelarna i truppen nu när Sadio Mané, Divock Origi och Takumi Minamino lämnat.

– De tre har lämnat och endast en har kommit in (Darwin Nunez). Vi har Fabio (Carvalho) också men jag är inte säker på vilken position han kommer att spela på ännu. Självklart innebär det mer ansvar.

– Igår när vi körde kvadraten började jag inte i mitten längre så jag blir väl äldre! Det gör mig till en mer rutinerad spelare och med det följer ett större ansvar, men jag känner mig redo för det.

Tre spelare må ha lämnat, men Jota har fått en ny anfallskollega i form av Darwin Nunez som hade en succésäsong för Benfica ifjol. 

– Jag följer den portugisiska ligan och det han gjorde förra säsongen var fantastiskt. Det är inte så lätt som folk tror! Han gjorde många mål, även i Champions League och mot oss, så jag tror det är vad vi kan förvänta oss av honom. 

– Förhoppningsvis kan han komma in lika bra som Luis (Diaz) gjorde förra säsongen, det hade varit viktigt för oss.

När truppen anlände till Bangkok i söndags möttes de av stora mängder supportrar och måndagens träning genomfördes inför 15000 personer på läktarna. 

– När vi reser träffar vi alltid många supportrar. Det är viktigt för dem att stötta oss, men det är inte alltid de kan vara så här nära. Nu är vi här och måste visa vår uppskattning, det är såklart jätteviktigt att ha supportrarnas stöd, det är därför man spelar fotboll, säger Jota.

– Jag kunde nästan tänka mig att det skulle vara så här eftersom Liverpool är en av världens bästa klubbar, men självklart blir man lite förvånad att se så många människor. Förhoppningsvis kan vi göra en bra match (mot Manchester United) och visa upp oss för människorna i landet.

The Athletic har rapporterat att Jota inte kommer att involveras i dagens match mot Manchester United. Anfallaren själv känner att matchen kommer för tidigt samtidigt som han påpekar att han snart är tillbaka.

– Ja, den kommer nog för tidigt. Jag var iväg med landslaget och kom nyss tillbaka. Jag behöver fortfarande ta några ytterligare steg i processen för att vara 100 procent igen, men jag är redo väldigt, väldigt snart.

Källa: Liverpoolfc.com.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer