Phillips önskar en viktig roll

Bild till nyheten Phillips önskar en viktig roll
Nat Phillips blev kultförklarad på Merseyside när mittbacken hjälpte Liverpool till en Champions League-plats under våren 2021 men i konkurrens när alla spelare var skadefria fanns han inte med i Klopps planer förra säsongen. Nu vet han att viktiga försäsongsveckor väntar.

Efter sporadiskt med speltid under höstsäsongen i den röda tröjan spenderade Phillips andra halvan av 21/22-säsongen i Bournemouth där det blev 17 matcher från start och avancemang upp till Premier League för "The Cherries". 

Med mersmak av att spela viktiga roller i lag under de senaste säsongerna vill Phillips göra det framöver också. 

– Det är det (att vara en viktig del av laget) alla vill vara. Och förra säsongen behövde jag uppenbart lämna Liverpool för att få spela en sådan roll, konstaterar Big Nat i en intervju med klubbens hemsida. 

När nu en ny försäsong är igång är Phillips första målsättning att prestera så bra som möjligt. Sen är det upp till tränaren att göra sina val. 

– Varje försäsong är en möjlighet för en spelare. Oavsett om du är ung eller gammal. Du får visa vad du går för och bevisa att du förtjänar en plats i laget. 

– Som spelare kan man inte göra mer än att ge allt och se får managern utvärdera vad han tycker. 

Njuter av att mäta sig mot de bästa

I träning med Liverpool möter man som mittback några av världens bästa anfallsspelare. Under de första passen i Thailand har Phillips också fått bekanta sig med nyförvärvet Darwin Nunez och han ser fram emot att fortsätta drillas mot honom. 

– Du vill alltid testa dig mot de bästa och Nunez är definitivt en av de bästa. Han är en extremt farlig spelare så han kommer att utmana mig varje träning. 

– Det ska bli väldigt spännande att se hur bra han verkligen är. 

Måndagens träning från Thailand kan ses live på Liverpools YouTube-kanal samt officiella hemsida. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer