Han dömer Community Shield

Bild till nyheten Han dömer Community Shield
Det står nu klart vem som kommer att vara huvuddomare när Liverpool och Manchester City drabbar samman i Community Shield - Jürgen Klopp lär inte vara överlycklig!

Liverpool ska i egenskap av FA-cupvinnare ta sig an ligavinnarna Manchester City i Community Shield i vad som är den första tävlingsmatchen för säsongen 2022/23, även om många väljer att se den som en glorifierad träningsmatch.

Oavsett hur man värderar matchen ska den spelas den 30 juli på King Power Stadium, att den inte spelas på Wembley beror på damernas EM. 

Det är alltså drygt tre veckor innan Jürgen Klopp och Pep Guardiolas manskap gör upp om den silvriga skölden och FA har idag meddelat att det blir Craig Pawson som dömer matchen. Pawson kommer att ha linjemännen Harry Lennard och Nick Hopton vid sin sida medan John Brooks ansvarar för arbetet i VAR-rummet.

Pawson är en domare som fått utstå kraftig kritik från Klopp. I november förra året, var tysken mycket missnöjd med hur domaren agerade i samband med ett av målen i Liverpools 3-2-förlust mot West Ham United. Klopp menade att Pawson brukar "gömma sig" bakom VAR.

– Inte alla domare, men han gör det. Inte alla domare, sa han efter slutsignalen.

– Så som situationen är så tänker han "OK, låt oss se vad han (VAR-domaren) säger, jag blåser inte." Det är som att han inte gör någonting utan bara väntar på vad VAR säger.

– Sedan har vi problemet med frasen "Clear and obvious" eftersom den personen som sitter i VAR-rummet då glömmer sig bakom den. Då har vi två personer som gömmer sig och i slutändan får vi ett felaktigt beslut.

Pawson kan mycket väl komma att få en mer framskjuten roll i domarkåren under den kommande säsongen då ett flertal namnkunniga domare - Mike Dean, Martin Atkinson, Jon Moss och Kevin Friend - valt att lägga visselpipan på hyllan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer