​– Vi vill vinna allt

Bild till nyheten ​– Vi vill vinna allt
Försäsongen är i full gång. Alex Oxlade-Chamberlain är fast besluten om att under de kommande veckorna lägga grunden för en lyckad 2022/23-säsong, både för laget och honom personligen.

Alex Oxlade-Chamberlain är en av spelarna som nu är tillbaka på AXA Training Centre för förberedelser till den kommande säsongen. Mittfältaren, som hade en tung fjolårssäsong vad gäller speltid, ser positivt på vad som komma skall.

– Målet är att vara skadefri och redo att konkurrera om platserna. När chanserna till spel kommer vet jag vad jag kräver av mig själv, säger de rödas numer 15 till Liverpoolfc.com.

– Nu gäller det att se till att man är i bra form och tillgänglig för spel så att man kan få chansen att uppnå sina mål ute på planen.

– Vi har en tuff försäsong framför oss och det är där mitt huvudsakliga fokus ligger nu. Sedan är jag medveten om vilka kvaliteter jag besitter och vilken typ av spelare jag vill vara: offensiv och poänggivande. Det är vad jag kommer försöka att bidra med.

Veckan inleddes med tester av spelarnas fysiska status.

– Det är aldrig lätt! Man är spänd och vill göra bra ifrån sig under den första dagen, men alla har löptränat under ledigheten så grunden fanns där. Vi löpte på löpband denna gång med mask och en massa sladdar vilket gjorde det lite mer obekvämt och utmanande, men det är saker som måste göras helt enkelt.

Stora delar av tisdagen spenderades dock ute på gräsplanerna i Kirkby.

– Det tar alltid några dagar att komma in i det igen när man återvänder, men så fort man kommer in i byggnaden och blir en del av den miljö som finns här så är det jobbläge som gäller. Det är alltid kul att få komma ut på planen och spela igen tillsammans med de andra grabbarna.

Truppen börjar ta form

Medan spelarna har varit på välförtjänt semester har Julian Ward och Co. arbetat för fullt för att förse Jürgen Klopp med bästa möjliga trupp till säsongen som stundar. För Oxlade-Chamberlains del innebär det ett gäng nya lagkamrater så som Darwin Nunez och Fabio Carvalho.

– När det gäller Darwin så mötte vi honom förra säsongen och kunde på nära håll se hans kvaliteter, säger Ox.

– Han påminde mig lite om Luis (Diaz) som är en spelare som man vet vad man får av - han är atletisk, stark, snabb, kraftfull, detsamma gäller Darwin. Jag minns när jag behövde jaga efter Luis på Anfield, han tvingade mig att växla upp till femmans växel och börja leta efter sexan! Det är sådant man lägger på minnet så när han klev in genom dörrarna här tänkte jag direkt att jag skulle undvika löpdueller med honom!

– Jag tror att det är samma sak med Darwin. Både Virgil och Ibou har pratat om hur stark och snabb han var. Han såg också trygg och självsäker ut vilket jag tror är viktigt för en anfallare.

– Fab (Carvalho) är en ung spelare med fin teknik. Jag såg honom lite i Fulham under förra säsongen och vad jag har hört från grabbarna där så är de alla imponerade. Jag är säker på att han kommer att lära sig snabbt och anpassa sig väl här.

* Ox på träningscykeln bredvid nyförvärvet Fabio Carvalho.

– Alla spelare som kommer in stärker konkurrensen och skapar en härlig känsla i truppen i och med att det är någonting nytt och fräscht som adderas. Det får alla spelare att vilja prestera på topp för att imponera vilket sätter en hög standard. Det känns riktigt bra.

Gläds Salahs förlängning

Precis som alla supportrar världen över sprack Oxlade-Chamberlain upp i ett stort leende när han nåddes av nyheten att Mohamed Salah skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

– Ja, han såg till att vi fick vänta länge! Jag är väldigt glad för hans skull, jag vet hur han är som person. Han måste trivas väldigt bra här. Jag och Mo är goda vänner så jag är väldigt glad att han känner sig nöjd och att han fått de han vill.

– För Liverpool är det fantastiskt att en spelare som Mo stannar. Vi vet hur viktig han varit för laget under de senaste åren och jag tror att alla är överens om att han kan fortsätta på det spåret i bra många år framöver. Han är en av de spelarna som kan bestämma själv hur länge han ska fortsätta.

– Så det är fantastiska nyheter. För oss spelare är det härligt att en spelare av hans kvalitet stannar, vi har delat många fina minnen tillsammans och förhoppningsvis blir det många fler framöver.

Vill vinna allt

Liverpool summerade förra säsongen med titlar i de inhemska cuperna medan de föll på målsnöret både i Premier League och Champions League. Oxlade-Chamberlain hoppas att laget ska kunna utmana på alla fronter även under den kommande säsongen.

– Först och främst handlar det om att ta sig igenom försäsongen! Det är alltid mitt mål i detta skede, att ta sig igenom försäsongen och vara i så bra form som möjligt för att sedan få lite minuter i benen och bygga upp skärpan igen. Som lag vet vi alla vad målet är: att vinna allt.

– Förra året nådde vi nästan hela vägen, det var en bra säsong och vi firade två titlar. Förväntningarna är att vi ska kunna utmana om allt igen, vi har en stor trupp. Det är målet. Förväntningarna är högt ställda men det är den standarden vi har här nu, avslutar han.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer