Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Done deal: Minamino till Monaco

Bild till nyheten

Liverpool bekräftar nu i sina officiella kanaler att Takumi Minamino lämnar klubben efter 2,5 år på Merseyside. Ny klubbadress blir franska Monaco.

Det har varit en illa dold hemlighet att Takumi Minamino närmade sig en flytt till furstendömet Monaco och Liverpool har nu bekräftat att övergången är klar. 

Den 27-årige japanen anslöt till Liverpool från Salzburg under vinterfönstret 2020 men lyckades aldrig knipa en ordinarie tröja i den mördande anfallskonkurrensen som han kamperade mot. 

Strax efter att Minamino anslöt till Liverpool lamslogs dessutom världen av coronapandemin och det var tufft för Minamino att acklimatisera sig till sin nya miljö. 

När chanserna väl har getts har "Taki" dock levererat. Under årets säsong var han en notorisk målskytt i både Carabao Cup och FA-cupen, där han toppade den interna skytteligan i båda tävlingarna. 

Mest minnesvärt var antagligen när han kvitterade till 3-3 mot Leicester, på stopptid av kvartsfinalen i Carabao Cup, inför ett fanatiskt firande The Kop. 

Liverpool kommunicerar ingen transfersumma men det har enligt flera rapporter tidigare meddelats att Liverpool får €15 miljoner initialt och kan få ytterligare €3 miljoner om eventuella bonusar kickar in. Liverpool skulle i ett sådant fall ha dubblat värdet från när Minamino värvades för drygt £8 miljoner 2020. 

Vi önskar Minamino all lycka till i Ligue 1.

Bannerbild