Salah fyller jämnt – kanske firar med pizza

Bild till nyheten Salah fyller jämnt – kanske firar med pizza
Vi passar idag på att gratulera Mohamed Salah på födelsedagen. Liverpools bäste målskytt under de senaste fem säsongerna fyller 30 år, men formen är kanske bättre än någonsin tidigare. Och det är stenhård träning och strikta kostscheman som ligger bakom framgången.

Efter att ha anlänt till landslagssamlingen med Egypten lite småskadad blev det bara en match för Mohamed Salah innan han istället skickades på semester. Han stod över matchen mot Etiopien i kvalet till de Afrikanska Mästerskapen och även träningsmatchen mot Sydkorea, där han annars hade ställts mot Heung Min Son som han delade årets Guldsko med i Premier League. 

Idag, onsdagen den 15 juni, fyller Mohamed Salah 30 år och Supporterklubben riktar såklart stora gratulationer till The Egyptian King. Och kanske unnar sig Salah något lite onyttigt för en gångs skull? För i sitt strikta kostschema finns det bara plats för att bryta den strikta dieten en gång i månaden. 

– Jag kan ta en pizza kanske en gång i månaden. Max. Jag gillar absolut hamburgare och annat också, men det äter jag aldrig. Jag känner mig tung direkt efteråt, har Salah förklarat för France Football. 

Och att den strikta dieten och hårda träningen gett resultat är det ingen tvekan om. Några av Salahs mest ikoniska mål för The Reds har firats med att han slitit av sig tröjan och accepterat ett gult kort. Och från semestern i Egypten är det en 30-åring som visar upp en superkropp. 

Från Mohamed Salahs sociala medier.

– Ibland kan min fru tycka att det är lite överdrivet hur vi har det hemma hos oss, konstaterar Salah i samma intervju med France Football. 

– Det är lite som ett sjukhus nästan. Jag har rum där jag kan göra kryoterapi och dessutom en tryckkammare. Sen har jag två rum som är fullt inredda med träningsredskap. Och jag startar varje morgon med 10-20 minuter meditation. 

– Jag har bestämt mig för att maximera min fysiska status helt enkelt, förklarar Salah. 

Med kostexperten Mona Hemmer på AXA Training Center har även kosten för alla spelare förbättrats och Salah är en av de som är extremt noga med vad han stoppar i sig. 

– Jag äter broccoli, sötpotatis, fisk, kyckling och alltid en stor sallad. 

– Om någon ska ta med mig på en restaurang så blir det eventuellt att jag kan sträcka mig till sushi. 

Vi får se om Salah unnar sig något extra idag. Hur som helst gratulerar vi 30-åringen på födelsedagen!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer