​– Jag är här för att vinna titlar

Bild till nyheten ​– Jag är här för att vinna titlar
Nyförvärvet Darwin Nunez ser fram emot att spela ihop med sina nya lagkamrater och hoppas kunna bidra till att Liverpools redan välfyllda prisskåp fylls på ytterligare.

Darwin Nunez har skrivit på ett sexårskontrakt med Liverpool. I sin första intervju efter övergången från Benfica uttrycker anfallaren uppskattning för de som hjälpt honom på resan som lett fram till Merseyside.

– Jag är väldigt glad och nöjd över att vara här i Liverpool. Det är en enorm klubb, säger han till klubbens officiella sajt..

– Jag vill tacka min partner, mina föräldrar och min son som är en källa för stolthet för mig. De har varit viktiga under de steg jag tagit i min karriär. Jag är väldigt stolt över dem och det arbete vi gör tillsammans.

– Det är en ära att vara här i Liverpool och jag är väldigt glad över att vara en del av denna fantastiska klubb.

Han menar att Liverpool bör passa honom perfekt med tanke på lagets och sin egen spelstil.

– Jag har spelat mot Liverpool och sett dem mycket i Champions League, de spelar min typ av fotboll. De har fantastiska spelare och jag tror att jag kommer att passa in bra.

– Som sagt så har jag sett dem spela ganska mycket och jag vill ge allt för att hjälpa laget framöver.

Nunez har spelat på Anfield en gång tidigare, det var med Benfica i Champions League-kvartsfinalen i våras.

– Det var en fantastisk upplevelse att se hur supportrarna är på läktarna. Det var en fantastisk stämning. Jag tycker att Liverpool har allt: duktiga spelare och supportrar som verkligen kan hjälpa laget att ta poäng.

– Att få möta spelare på denna nivå var en bra erfarenhet, det är någonting man drömmer om som barn. Det var en härlig upplevelse och jag sa till mig själv: "det måste vara fantastiskt att verkligen spela här."

– Som sagt, det är verkligen en stor klubb och det kommer vara fantastiskt att spela här.

Virgil van Dijk pratade nyligen om vilka spelare som var tuffast att möta under den gångna säsongen, en av spelarna han nämnde var just Nunez.

– Det är väldigt kul att höra en annan spelare prata gott om en. Van Dijk är en väldigt snabb och stark spelare. Att han pratade så gott om mig gjorde mig både stolt och glad. Jag är stolt över det hårda arbete jag har lagt ned.

Nunez landsman Luis Suarez vet allt om hur det är att spela för Liverpool, men de båda har inte haft någon kontakt ännu.

– Nej, jag har inte haft chansen att prata med honom ännu. Men jag ska nog ringa honom eller skicka någon bild lite senare. Vi kommer nog prata lite, jag kommer att ställa många frågor och jag vet att han kan vara ett bra stöd. Han vet verkligen vad han pratar om eftersom han är en spelare från Uruguay som skrev historia i Liverpool.

Om klausulerna som skrevs in i avtalet med Benfica aktiveras blir Nunez Liverpools dyraste värvning någonsin.

– Jag känner ingen extra press. Jag hörde samma sak när jag flyttade till Benfica. Jag tycker inte att en spelare ska känna press på det sättet, det handlar om vilken press man sätter på sig själv.

– Jag känner ingen press från någon annan, den press jag känner är den press jag sätter på mig själv. Jag måste ha presterat ganska bra för att komma till Liverpool. Jag vill se till att jag fortsätter prestera bra och att jag fortsätter vara ödmjuk och behåller fötterna på jorden.

Han längtar redan efter att få spela tillsammans med sina lagkamrater.

– Jag är väldigt taggad. Det finns många högklassiga spelare i laget. Firmino, en fantastisk spelare, Jota likaså. Luis Diaz, Salah. Att spela bredvid dessa monster kommer vara speciellt för mig eftersom man som barn drömmer om att nå långt. Jag har drömt om att spela i Europa men jag förväntade mig inte att få spela i en så stor klubb som Liverpool.

– Jag kan säga att jag verkligen njuter av allt så här långt och jag är glad över att vara här tillsammans med min partner. Om honom är glad så är jag ännu gladare eftersom familjen är fundamental.

– Konkurrensen i offensiven kommer vara tuff, men det är bara bra. Vi kommer att hjälpa varandra.

Utöver spel med lagkamrater som håller högsta klass får Nunez nu även chansen att arbeta tillsammans med Jürgen Klopp.

– Det är fantastiskt för alla spelare att arbeta med en manager som kan hjälpa en att utvecklas. Jag tror att Klopp kommer att hjälpa mig väldigt mycket, även de erfarna spelarna så som Firmino. Det känns bra att Klopp kommer att kunna lära mig mycket. Jag är bara 22 år och kan fortfarande lära mig mycket.

Anfallaren är tydlig med vad han vill uppnå under sin tid i klubben.

– När jag kom till träningsanläggningen lade jag märke till alla pokaler som är uppradade. Jag ser framför mig att vinna fler titlar så att jag i framtiden kan komma tillbaka och säga att man varit en del av framgångarna.

– Det är en av anledningarna till att jag skrev på för Liverpool, för att vinna titlar. Jag vill vinna många titlar med Liverpool.

Nunez engelskakunskaper är begränsade, men han har snappat upp ett scouse-uttryck redan.

– Min engelska är väldigt dålig, jag måste se till att lära mig snabbt, helt klart. Det är viktigt att kunna engelska, det kommer vara till stor hjälp. Jag har dock lärt mig en fras: "Boss tha!"


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer