Tredje bud på Mané väntas

Bild till nyheten Tredje bud på Mané väntas
​Enligt flera trovärdiga källor väntas Darwin Núñez bli Liverpools nästa nyförvärv och har därför upptagit mycket fokus. I skymundan har dock de sedvanliga silly-ryktena fortsatt. Här hittar du det senaste.

Nat Phillips

Liverpool överväger att låta Nat Phillips återförenas med Bournemouth på ett nytt lån under nästa säsong. Detta alltså trots att man inledningsvis haft planer på att 'casha in' på den 25-årige mittbacken. The Reds satte ett pris på £15M för Phillips under januari 2022, men då inga seriösa bud inkom på mittbacken lånades han ut till Bournemouth och var högst delaktig i att återföra klubben till Premier League.

Nu, efter den fina sejouren i Bournemouth, tros mittbacken värderas ännu högre. Trots detta gör rapporter gällande att Liverpool har för avsikt att behålla Phillips ytterligare och skicka ut på ytterligare utlån för att se om mittbacken potentiellt utvecklar sig till en naturlig ersättare till Joel Matip.

Källa: Liverpool Echo

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Sadio Mané

Bayern München planerar att lägga ett tredje och förbättrat bud för Sadio Mané. Liverpool ska ha upplevt sig förolämpade av de två senaste buden där Bayern München ska ha erbjudit en stor del av beloppet avhängigt på diverse bonusar. Bonusarna ska ha rört sig om att Bayern vinner Champions League samtidigt som Mané vinner ballon D'or någon gång under de tre kommande säsongerna. Om dessa bonusar ej inträffade skulle Liverpool alltså inte motta hela summan av transferbeloppet.

Bayern ser i sin tur ut att förlora Robert Lewandowski till Barcelona, men vägrar släppa anfallaren billigare än 50M euro. Lewandowski är dessutom tre år äldre än Sadio Mané. Summan som Bayern München kräver för Lewandowski är densamma som Liverpool kräver för Sadio Mané. Enligt David Maddock kan Liverpool tänka sig att acceptera ett bud på £26M där ytterligare £18M kan aktiveras av bonusar med realistiska kriterier.

Liverpool ska vara mer aktiva i att få till en försäljning och vara benägna att förhandla bud för Sadio Mané efter att övergången för Darwin Núñez blivit helt klar, enligt The Telegraph.

Källa: Mirror, The Times, The Telegraph

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Saidou Sow

Naby Keitas landsman och Saint-Etiennes mittback Saidou Sow ska ha scoutats av Liverpool. Samtidigt gör en rapport gällande att Sow ska ha försökts övertalas av Naby Keita att komma till Liverpool. Saidou Sow är endast 19 år gammal, men har redan hunnit spela 12 matcher för Guinea. Scouterna ska ha varit på plats under Guineas förlustmatch mot Egypten som slutade med 1-0.

För Saint-Etienne spelade Sow endast 14 matcher i Liegue 1 under den gångna säsongen. Speltiden begränsades på grund av en ankelskada mittbacken ådrog sig under AFCON. 

St. Etienne blev nedgraderade efter att ha förlorat i play-off mot Auxerre. Spelaren skulle därmed kunna vara tillgänglig för en billig peng.

Källa: L'Equipe

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Neco Williams

Djed Spence som under januarifönstret kopplades ihop med en flytt till Liverpool verkar nu vara väldigt nära en övergång till Tottenham. Rapporter gör gällande att Tottenham har kommit överens med Middlesbrough om en summa på £20M för Djed Spence. 

Spelaren var med i årets lag i Championship och spelade en massiv roll på utlån i Nottingham Forest under Steve Cooper. Nottingham hade förhoppningar att kunna köpa loss Spence efter utlånet, men han ser nu alltså ut att vara få detaljer från att presenteras som ny Spursspelare.

Nu rapporteras Forest vara på jakt efter en ny högerback och en av de som nämnts är Liverpools Neco Williams. Liverpools krav ska vara £15M för att släppa Williams som imponerade i Fulham under den andra halvan av förra säsongen. Under sommaren har Williams dessutom spelat en stor roll i Wales landslag som tagit sig till VM i Qatar. 

Tränare i Nottingham Forest, Steve Cooper, har ett förflutet i Liverpool och tros därmed ha goda kontakter och chanser att få till en övergång för Neco Williams.

Källa: The Guardian

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
Stöd våra sponsorer