Joyce: Liverpool är intresserade av Nunez

Bild till nyheten Joyce: Liverpool är intresserade av Nunez
Den ofta välinformerade Paul Joyce på The Times har under onsdagsmorgonen bekräftat Liverpools intresse för en värvning av Benfica-anfallaren Darwin Nunez. Joyce skriver också att 22-åringen själv är intresserad av en flytt – och allt handlar nu om huruvida The Reds är beredda att betala transfersumman som Benfica begär.

Med Sadio Mané allt närmare en flytt till Bayern München ser Liverpool ut att vilja förstärka offensiven under sommaren. Flera namn har redan nämnts men det som mest frekvent har återkommit är Benficas uruguayanska anfallare Darwin Nunez. 

22-åringen imponerade stort när han spelade för Benfica mot Liverpool och framförallt i returmötet på Anfield ställde han till med stora problem. Efter matchen hyllade även Klopp honom. 

– En fantastisk spelare. Riktigt, riktigt bra. Han har en stor karriär framför sig, sa tysken då. 

Totalt blev det 6 mål på 10 Champions League-matcher under säsongen och över hela säsongen noterades han för ett mål var 83:e minut. 

Paul Joyce i The Times skriver nu att Liverpools intresse för Nunez är genuint och att anfallaren dessutom själv är sugen på en flytt till Merseyside. 

Krävs rekordbelopp

Om en affär ska bli verklighet krävs det dock att Liverpool, av allt att döma, spränger sitt eget transferrekord och betalar en bit över de £75 miljoner man betalades för Virgil van Dijk i januarifönstret 2018. 

Benfica uppges vilja ha drygt £85 miljoner för anfallaren och i olika upplägg som nämns tros Liverpool behöva betala åtminstone £68 miljoner i en fast kostnad medan resterande £17 miljoner skulle kunna vara avhängigt olika klausuler. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer