​Lånekollen: Säsongssummering

Bild till nyheten ​Lånekollen: Säsongssummering
Liverpool hade 16 spelare ute på lån säsongen 2021/22. För en del blev det succéartade lånesejourer medan det gick tyngre för andra. Här följer en summering.
Nat Phillips – Bournemouth

Starter (inhopp): 18 (0)
Mål: 0
Assist: 0

Mittbacken lånades ut i januari och blev snabbt en viktig kugge i Bournemouths försvar. Han hjälpte laget att hålla åtta nollor under andra halvan av säsongen och kunde fira en uppflyttning till Premier League vid säsongens slut.

Kanske blir det även Premier League-spel i Bournemouth för Phillips. Liverpool är villiga att sälja i sommar men det återstår att se om "The Cherries" är beredda att möta kravet på £15M.

Betyg på utlånet (1-5): 4,5

Neco Williams – Fulham

Starter: 15 (0)
Mål: 2
Assist: 2

Neco Williams lånades ut i januari ut till Fulham och även han imponerade omedelbart. Han spelade till sig en startplats och bidrog till lagets offensiv med både mål och assist när de stormade mot ligatiteln i The Championship.

Walesaren återfanns dock inte i truppen i tre av de fyra sista matcherna för säsongen så det är oklart om Fulham är intresserade av att försöka köpa loss honom i sommar. Liverpool sägs värdera honom till £15M.

Betyg på utlånet: 4

Ben Woodburn – Hearts

Starter: 17 (13)
Mål: 3
Assist: 1

Woodburn har haft problem att få regelbunden speltid under sina tidigare lånesejourer i Oxford United och Blackpool, men i Hearts gick det bättre. Totalt spelade han 1418 minuter, det är den mesta speltiden han fått under en säsong i sin karriär så här långt.

22-åringens kontrakt med Liverpool löper ut i sommar och med största sannolikhet innebär det slutet på tiden i The Reds. Enligt Liverpool Echo ska både Woodburn och Hearts vara öppna för att fortsätta tiden tillsammans på permanent basis.

Betyg på utlånet: 3,5

Sepp van den Berg – Preston

Starter: 47 (3)
Mål: 2
Assist: 1

Nederländarens tid i Preston North End har varit mycket lyckad. Efter att ha spenderat sista halvan av säsongen 2020/21 på lån i klubben, förlängdes det i somras över den gångna säsongen.

20-åringen har blivit en supporterfavorit i Preston och var ett självklart val i lagets backlinje under säsongen. Han har figurerat både i sin naturliga mittbacksposition och ute till höger. Endast tio spelare spelade mer i The Championship.

Betyg på utlånet: 5

Paul Glatzel – Tranmere

Starter: 15 (6)
Mål: 6
Assist: 5

Glatzels tid i Tranmere kantades av skadeproblem, men när han väl fick spela bidrog han med poäng. Han tog hem utmärkelsen matchens lirare flest gånger av samtliga Tranmere-spelare.

Framtiden för den 21-årige anfallaren är oviss. Hans kontrakt med Liverpool löper ut i sommar och de senaste årens skadeproblem gör det svårt att bedöma vilken typ av klubb som är villiga att erbjuda honom ett kontrakt.

Betyg på utlånet: 3

Rhys Williams – Swansea

Starter: 5 (2)
Mål: 0
Assist: 0

I och med den stenhårda konkurrensen om mittbackspositionerna i Liverpool såg ett utlån till The Championship ut att vara en bra lösning för att ge Williams chansen till speltid.

Det blev dock inte alls någon lyckad tid i Swansea. Han lämnades ofta utanför matchtrupperna av managern Russell Martin och återkallades i januari. Han har själv beskrivit hösten som en ögonöppnare för honom.

Betyg på utlånet: 1,5

Leighton Clarkson – Blackburn

Starter: 4 (3)
Mål: 0
Assist: 0

Även för Clarkson blev det en kortare tid i The Championship än först tänkt. Låneavtalet gällde hela säsongen men efter att mittfältaren haft svårt att ta sig in i laget avbröts det i januari. Totalt blev det endast 328 minuters speltid för Blackburn.

Betyg på utlånet: 1,5

Jakub Ojrzynski – Caernarfon Town

Starter: 32 (0)
Mål: 0
Assist: 0

Den 19-årige målvakten gjorde snabbt startplatsen i det walesiska laget till sin. Han höll nollan nio gånger och hjälpte laget till en fjärdeplats i walesiska Premier League.

Betyg på utlånet: 4

Vitezslav Jaros – Notts County

Starter: 15 (0)
Mål: 0
Assist: 0

Målvakten lånades ut i januari, efter att precis ha avslutat en mycket lyckad tid i St. Patricks Athletic. Han gjorde det bra även i Notts County och spelade 15 av lagets 23 avslutande matcher för säsongen.

Betyg på utlånet: 3,5

Ben Davies – Sheffield United

Starter: 21 (1)
Mål: 1
Assist: 0

Det började bra i Sheffield United för mittbacken som startade 14 av lagets första 19 matcher i ligaspelet, men under säsongsavslutningen fick han sitta på bänken. Han spelade inte i de sista fyra ligamatcherna och inte heller i play off-spelet.

Han bidrog med ett mål och det var ett betydelsefullt sådant då han säkrade en seger mot Blackburn.

Betyg på utlånet: 3,5

Sheyi Ojo – Millwall

Starter: 13 (6)
Mål: 1
Assist: 2

Anfallsspelaren presterade på en stabil nivå under säsongsinledningen och gjorde 16 framträdanden på de första 20 matcherna. Efter årsskiftet ådrog han sig en skada som höll honom borta från spel under en längre tid och han hann endast göra 23 ytterligare minuter innan säsongen var över.

Även Ojos kontrakt löper ut i sommar. Utlånet till Millwall var hans kunde på tio år i The Reds.

Betyg på utlånet: 2,5

Jake Cain – Newport County

Starter: 19 (9)
Mål: 0
Assist: 2

20-åringen fick sin första - mycket värdefulla - upplevelse av regelbunden speltid på seniornivå. Han behövde en anpassningsperiod till en början men kom sedan in i laget när James Rowberry tog över som manager.

Betyg på utlånet: 4

Adam Lewis – Livingston

Starter: 10 (4)
Mål: 0
Assist: 0

Vänsterbacken kämpade om en plats i laget till en början och drabbades även av en fotskada som hämmade hans utveckling. 22-åringen gjorde endast 774 minuter för Livingston, men visade tillräckligt med kvaliteter för att få förtroendet från start i en viktig match mot Dundee i nedflyttningsstriden.

Betyg på utlånet: 2,5

Luis Longstaff – Queen's Park

Starter: 11 (20)
Mål: 4
Assist: 3

Anfallaren fick majoriteten av sina chanser till speltid som inhoppare, men han lyckades ändå bidra med 4 mål och tre assist och hjälpte därmed laget att ta sig till play off-spel om uppflyttning till den skotska högstaligan.

Han fick inte spela i play off-matcherna men fick fira med sina lagkamrater då de säkrade uppflyttning.

Betyg på utlånet: 3,5

Anderson Arroyo – Mirandes

Starter: 37 (5)
Mål: 0
Assist: 1

Ytterbacken har spenderat hela sin tid som Liverpool-spelare ute på lån då han ännu inte lyckats få arbetstillstånd i England. Under säsongen imponerande han i den spanska andraligan där han var ett självklart val för Mirandes.

22-åringen har visat sig vara mångsidig och kan spela över hela backlinjen.

Betyg på utlånet: 4

Liam Hughes – Stalybridge Celtic

Starter: 10 (0)
Mål: 0
Assist: 0

Målvakten lånades ut i januari och fick spela tio matcher i Northern Premier League. En bra erfarenhet för 20-åringen.

Betyg på utlånet: 3,5

Källa: Thisisanfield.com, bilder från Getty Images.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer