Träningskonflikt mellan klubbar och TV-bolagen

Bild till nyheten Träningskonflikt mellan klubbar och TV-bolagen
TV-bolagen vill få mer material från klubbarnas träningsanläggning nästa säsong, men förslaget möts av motstånd.

TV-bolagen betalar enorma pengar för rättigheterna att sända Premier League-fotbollen. Nu vill de ha mer material för pengarna, skriver Daily Mail.

Rättighetsinnehavarna vill att Premier League-klubbarna varje vecka ska dela med sig av highlighspaket från träningsplanen som då ska sändas på Sky Sports eller BT Sports. 

Enligt tidningen har några klubbar visat starkt motstånd till detta då de själva brukar producera videos från träningar, Liverpool publicerar exempelvis videos på sin Youtube-kanal under namnet "Inside Training". 

I dagsläget får TV-bolagen 15 minuters material per månad, men de ber nu om fem minuter långa videos var sjunde dag istället. Förslaget kommer att diskuteras på Premier Leagues årsmöte som ska hållas inom de kommande veckorna.

– Det är lite avundsjuka. TV-bolagen menar att de trots att de spenderar stora pengar går miste om några av de bästa stunderna. Klubbarna menar dock att de endast kan filma sina egna videos eftersom de har spelarna och tränarstabens förtroende, citeras en källa.

En stor anledning till klubbarnas frustration, de största klubbarna sägs vara de som är störst motståndare till förslaget, är att det inte är ovanligt att videos används som en del av lukrativa avtal med andra sponsorer. 

Liverpool brukar med jämna mellanrum publicera videos av detta slag:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer