Salah öppen för spel i annan PL-klubb

Bild till nyheten Salah öppen för spel i annan PL-klubb
Mohamed Salah ska enligt uppgift vara inställd på att lämna Liverpool gratis nästa sommar om det nuvarande kontraktserbjudandet inte förbättrats - och helst vill han stanna i Premier League.

The Athletic-journalisten James Pearce har kommit med nya uppgifter gällande Mohamed Salahs kontraktssituation. Anfallaren har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och har ännu inte enats med Liverpool om någon förlängning.

Enligt Pearce har källor nära Salah hävdat att anfallaren erbjudits en löneökning på 15 procent av det han tjänar idag vilket han känner inte speglar den status han har inom världsfotbollen.

Salah sägs idag ha en veckolön på £200 000 vilket innebär att Liverpools kontraktserbjudande - om uppgifterna stämmer -  ligger på £230 000 i veckan. Thisisanfield.com konstaterar dock att klubbens lönestruktur innebär att spelarna har många prestationsbaserade klausuler så att de tjänar betydligt mer beroende på individuella och kollektiva insatser.

Pearce hävdar att kontraktslängden inte är något problem för Salah, anfallaren hade varit beredd att skriva på ett tvåårsavtal om lönen var tillräckligt bra. 

Skulle de båda parterna inte enas om en förlängning sägs Salah vara inställd på att lämna klubben gratis nästa sommar. Enligt Pearce är anfallarens önskan att stanna i Premier League, oavsett om det blir i Liverpool eller någon av deras rivaler. 

Slutligen skriver Pearce att det är är Fenway Sports Groups Mike Gordon som har skött förhandlingarna med Salahs agent Ramy Abbas så här långt, men inga fysiska möten har ägt rum sedan i december, kontakten har skett via mail. 


34 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer