21 spelare på landslagsuppdrag

Bild till nyheten 21 spelare på landslagsuppdrag
Klubblagssäsongen är över men för många i den röda truppen skiftar fokus omedelbart till landslagsspel.

Liverpool spelade i lördags sin 63:e och sista match för säsongen och sex spelare har totalt gjort 50 eller fler framträdanden. 

Det blir dock inte tal om någon vila för ett stort antal spelare som kallats till landslagssamlingar inför diverse kval- eller Nations League-spel. Totalt har 21 spelare, varav 18 från A-truppen, landslagsspel framför sig.

Andy Robertson ska på onsdag leda sitt Skottland i semifinalen mot Ukraina i play off-spelet till VM, vid seger väntar en final mot Neco Williams Wales på söndag. Skottland ska dessutom spela tre matcher i Nations League så en seger mot Ukraina skulle innebära fem matcher inom loppet av två veckor.

Nations League-spel väntar även för Thiago, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Kostas Tsimikas, Caoimhin Kelleher och Conor Bradley. 

Alisson och Fabinho är uttagna i den brasilianska truppen inför matcher mot Sydkorea, Japan och Argentina. Takumi Minamino är en del av den japanska truppen som ska möta Brasilien och Paraguay innan de ska spela i Kirin Cup.

Kvalspel till de Afrikanska mästerskapen innebär att Mohamed Salah, Naby Keita och Sadio Mané alla har landskamper att vänta. Keitas Guinea och Salahs Egypten drabbar samman på torsdag. 

För Curtis Jones och Harvey Elliott väntar en samling med det engelska U21-landslaget, Sepp van den Berg ska representera Nederländernas U21-landslag medan Owen Beck är uttagen till det walesiska U21-landslagets samling.

De unga målvakterna Vitezlsav Jaros (Tjeckiens U21-landslag) och Jakub Ojrzynski (Polens U20-landslag) ska även de i väg på landslagsuppdrag.

Spelare som inte har landslagsspel att vänta är: Jordan Henderson, Luis Diaz, Joel Matip, Ibrahima Konate, James Milner, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain, Adrian, Rhys Williams och Marcelo Pitaluga.

Källa: Thisisanfield.com.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer