​Medias reaktion: "Nära, men inte nära nog"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "Nära, men inte nära nog"
Efter Liverpools finalförlust mot Real Madrid konstaterar engelsk press att de rödas säsong slutade i besvikelse.
Neil Jones, Goal:

"Felbehandlade utanför planen, rånade på den. Vinicius Juniors mål i den andra halvleken avgjorde Champions League-finalen och såg till att Real Madrid kunde ta hem den mest berömda trofén i klubblagsfotbollen för 14:e gången."

"Liverpools spelare sjönk ihop på planen, förkrossade. De hade gett allt, men det var inte tillräckligt. En match för mycket kanske, men hade det inte varit för en storspelande Thibaut Courtois hade vi pratat om ett perfekt slut på en magnifik säsong för The Reds."

"Istället slutar den otroliga resan i besvikelse. Nära, men inte nära nog. Den grymma verkligheten av elitfotbollen summerades här på 90 minuter."

"Det som hände utanför arenan är en skam för myndigheterna och en utredning måste omedelbart genomföras. Hur kunde en sådan här situation uppstå, den största matchen i klubblagsfotbollen blev uppskjuten med mer än en 30 minuter för att hundratals Liverpoolsupportrar var fast bakom låsta grindar?"

"Hur kunde en situation uppstå där de supportrarna, med giltiga biljetter, sedan attackerades med tårgas och pepparsprej och därefter, löjeväckande men inte överraskande, beskylldes av UEFA."

Oliver Holt, Daily Mail:

"Liverpool, som vid ett tillfälle hade hoppats att anlända till Paris för att ta hem en historisk kvadrupel, avslutar säsongen med enbart de två inhemska cuptitlarna att fira."

"Efter att precis ha gått miste om Premier League efter en lång kamp med Manchester City så var detta tufft att smälta."

"'The Mentality Monsters'' mötte sin jämlike."

Oliver Brown, Telegraph:

"Den här förlusten var så tung för Liverpool att Jürgen Klopp är förlåten om han söker tröst i botten av ett glas."

"2018 var hans svar på en tung förlust mot Real Madrid i Champions League-finalen att bli full i sitt hus tillsammans med ett tyskt rockband. En andra grym kväll mot Real, inramat av kaoset utanför Stade de France, testade nog hans psyke till max."

"För en gångs skull lyckades inte Klopp att hitta svaren när de behövdes som mest. Luis Diaz, utropstecknet i Liverpools säsong, levererade sin mest anonyma insats hittills och Trent Alexander-Arnold blottades mot en briljant Vinicius Junior vid den bortre stolpen."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Den hemska känslan som utan tvekan svepte över Liverpools trupp strax efter 23:30 i Paris är en känsla som många känner igen. För andra gången under Jürgen Klopps tid i Liverpool var det Real Madrid som drog det längsta strået i en Champions League-final."

"För fyra år sedan, när Liverpool tog sig till finalen i Kiev där de förlorade mot den spanska giganten var den dominerande känslan stolthet, de var trots allt underdogs då. Den här gången är det tyngre tack vare den trupp som Klopp byggt under dessa år, en trupp som flög så nära solen att de touchade på gränsen till odödlighet inom fotbollen denna månad."

"Men faktum är att den mäktiga tillställningen mellan Real Madrid och Liverpool, i Paris, i finalen av Champions League, reducerades till något av en sidoshow. Hundratals supportrar som betalat dyra pengar för att närvara på eventet blev utelåsta, pepparsprejade och attackerade med tårgas."

"Haveriet utanför Stade de France medför en stor och mörk skugga över det som utspelades inne på arenan."

Miguel Delaney, Independent:

"Det fanns hela tiden en känsla av att det var Real Madrids namn som skulle stå på bucklan och så är nu fallet för 14:e gången. Liverpools spelare kunde inte övervinna det ödet, men sanningen är att de inte gjorde något vidare försök, de underpresterade i matchen som slutade i en 1-0-förlust."

"Jürgen Klopps lag stod för en av de mest oinspirerande insatserna denna säsong, de gjorde det under säsongens största kväll."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer