Klopp: Vi kommer studsa tillbaka

Bild till nyheten Klopp: Vi kommer studsa tillbaka
Jürgen Klopp kände att Liverpool hade förtjänat att få med sig mer från Champions League-finalen som slutade i en 1-0-förlust mot Real Madrid.

Liverpool fick se sig besegrade av Real Madrid efter efter mål av Vinicius Junior i den andra halvleken på Stade de France. 

Detta hade Jürgen Klopp att säga när han höll sin presskonferens efter matchen.

Om resultatet och lagets insats:

– Efter matchen såg jag att bollinnehavet var 50-50. Vi hade många fler skott, många fler skott på mål, men den mest avgörande statistik gick till Reals fördel. Jag vill vara tydlig med att gratulera Real Madrid. De gjorde ett mål, vi gjorde inget, det är den simplaste förklaringen inom fotbollen och det är tufft, men vi respekterar det. 

– När målvakten är matchens lirare är det någonting fel i det andra laget, jag tror vi hade tre riktigt farliga chanser där Courtois räddade. Jag hade älskat om vi hade skapat fler sådana chanser.

– Vi kunde ha gjort det bättre i den sista tredjedelen, en passning här, ett inlägg där, särskilt i slutet av matchen. Vi hade vår bästa period efter att de hade gjort 1-0, då spelade vi i de ytor vi behövde spela i. 

– Problemet när man möter ett Real Madrid som vill ligga lågt är att de är otroliga på kontringar, det går inte att bortse ifrån. Jag tycker att vi gjorde många bra saker, men det var inte bra nog. 

Om situationen utanför arenan som fick matchen att bli försenad:

– Jag har inte så bra koll och jag har inte kunnat prata med min familj ännu, men jag vet att många hade det tufft att komma in på arenan. Anledningarna till det är jag inte medveten om ännu. Det jag har hört är att vi kommer att få utredningar för att få reda på vad som hände. Jag hörde lite som inte lät bra. 

Om det faktum att det var Liverpools 63:e match påverkade:

– Jag kan säga så här, det hjälpte inte, men jag tror inte det var anledningen. Vi vet att vi skapade chanser och väl där handlar det inte om huruvida en spelare är i fysiskt toppskick eller inte. Vi tog oss till situationer, chansen som Mo hade en mot en, vi vet att Mo ofta gör mål i sådana situationer. Det var helt enkelt en otrolig räddning av Courtois, det måste vi respektera.

– Jag tror att Madrid hade ett skott på mål, stämmer det? Det var målet. Men jag förstår till 100 procent att det är detta sporten handlar om. Vi behövde försvara i perioder, blocka skott eller så. Vi gjorde en bra match, men när man förlorar med 1-0 så måste man erkänna att det inte var bra nog. 

– Jag sa till grabbarna i omklädningsrummet, efter att vi hade sett Madrids spelare fira, att jag redan kände stolthet. Men jag märkte att jag var den enda i omklädningsrummet som kände så just då. Grabbarna behöver lite mer tid.

– Dessa grabbar har spelat en fantastisk säsong. De två turneringar vi inte kunde vinna kunde vi inte vinna på grund av de minsta av marginaler, en poäng och 1-0, vad säger det? City var en poäng bättre över säsongen och Madrid var ett mål bättre. Det säger ingenting om oss.

– Skillnaden mellan 2018 och nu är att jag kan se oss studsa tillbaka. 2018 så hoppades jag på det men jag visste det inte. Men dessa grabbar är verkligen konkurrenskraftiga, de har en fantastisk attityd, det är en fantastisk grupp och vi kommer att ge allt igen.

– Imorgon kommer vi att fira säsongen. Det är bra att vi inte behöver göra det direkt nu. Men efter en natts sömn och kanske ett samtal eller tal från min sida så kommer grabbarna förstå hur speciell denna säsong var. Även om ingen på planeten skulle förstå varför vi har en parad imorgon så skulle vi fortfarande göra det och jag hoppas verkligen att alla som har chansen att komma till Liverpool är där imorgon och firar tillsammans med oss för den fantastiska säsong vi haft tillsammans. Det slutade inte som vi önskat, så är det, men klubben är inne i en bra period, vi kommer att studsa tillbaka

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer