– De vet hur man vinner finaler

Bild till nyheten – De vet hur man vinner finaler
Andy Robertson har delat med sig av sina tankar efter finalförlusten mot Real Madrid.

Liverpool lyckades inte ta sig hela vägen till en sjunde Champions League-titel. Vinicius Juniors mål i den andra halvleken visade sig bli avgörande till Real Madrids fördel. 

Andy Robertson hade följande att säga när han pratade med BT Sport efter slutsignalen.

– Det är tyst och en känsla av besvikelse (i omklädningsrummet) - det är vad som händer när man når finaler utan att lyckas vinna, vi mötte en fantastisk målvakt ikväll, han gjorde några otroliga räddningar. Men om vi ska vara ärliga så kunde vi ha spelat bättre. 

– Jag tycker att vi spelade bra i första halvlek, vi hade kontroll på matchen, vi var det lag som pushade framåt. I andra halvleken inledde vi inte bra, de tog lite mer kontroll på matchen. När man möter ett erfaret lag, de vet hur man vinner finaler. När de tog ledningen visade de prov på den erfarenheten.

Robertson fick frågan om Robertsons hot på kontringar.

– Vi är ett pressande lag, vi försökte pressa som vi gjort under hela säsongen. Vi försökte att vinna bollen högt och det slutade med att vi tappade kontrollen vid den bortre stolpen och då satt bollen i nät. Det är så fotboll kan se ut och det måste man hantera. Det är tufft att ta sig tillbaka i matchen när man möter ett så erfaret lag som är vana vid att spela i finaler, de vet hur man spelar av matcher. Vi hade våra chanser men det ville sig inte.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer