– Hade inte kunnat drömma om detta

Bild till nyheten – Hade inte kunnat drömma om detta
Andy Robertson beskriver Champions League-segern 2019 som det bästa ögonblicket i karriären och han hoppas kunna återuppleva känslan i Paris ikväll. Han konstaterar dessutom att han knappt tror det är sant att han tagit sig så långt han gjort inom fotbollen.

Andy Robertson har vunnit sex titlar under sin tid i Liverpool, han har krönts som mästare både i England och Europa. Inför kvällens Champions League-final berättar han i en intervju med UEFA vilket ögonblick han håller högst.

– Den kvällen i Madrid (2-0 mot Tottenham 2019) kommer att leva med mig resten av mitt liv, säger vänsterbacken.

– Vi hade snubblat på mållinjen i Kiev säsongen innan så att ta sig till en ny Champions League-final, det är inte alltid det händer. En del tar sig bara till en final och plötsligt hade vi nått två under ett år och lyckades vinna.

– När jag tänker tillbaka på den kvällen, leendet på mina läppar när jag träffade min fästmö eller mamma och pappa, eller min lilla unge på planen, hur glada alla var. Bortsett från allt med familjen jag varit glad över så är det det gladaste jag varit, jag kunde inte sluta le på flera dagar. För mig är det klart det bästa minnet.

– Att vinna Premier League var fantastiskt men det är mer en lång process och det var mitt i Covid-problemen och allt. Men när jag tänker tillbaka på den dagen i Madrid, förberedelserna, allt inför matchen, att sedan gå ut och prestera som vi gjorde och ta hem bucklan. Det gör mig glad varje gång jag tänker på det.

Kvällens final är den tredje på fem år för skotten vars karriär som fotbollsspelare är en framgångssaga som till en början innehöll fotbollsspelande på deltid i hemlandet Skottland.

– Nej, definitivt inte, svarar Robertson när han får frågan om han trodde att han skulle nå de höjder han nått.

– Jag hade såklart drömmar men jag har överträffat dem. Jag kunde inte ha drömt om det som hänt och jag är överlycklig över resan jag gjort. 

– Hade du spolat tillbaka tiden och sagt att jag skulle uppnå detta så hade jag skrattat rakt ut tror jag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer