Aurelio: Dessa är nyckelduellerna i finalen

Bild till nyheten Aurelio: Dessa är nyckelduellerna i finalen
Inför Champions League-finalen har ex-röde Fabio Aurelio identifierat tre dueller som han kommer att hålla ett extra öga på.

På lördag kväll drabbar två giganter på den europeiska fotbollsscenen samman i Paris. Liverpool och Real Madrid gör upp om Champions League-titeln på Stade de France i Paris.

De båda lagens startelvor kommer att bestå av världsklasspelare på varje position och det lär bli en intensiv batalj över hela planen. Den tidigare Liverpoolspelaren Fabio Aurelio har i en intervju med Liverpoolfc.com pekat ut vad han tror blir tre nyckeldueller i matchen.

Alisson vs Karim Benzema:

Detta är två spelare som det går att argumentera är världens allra bästa på sin respektive position. Alisson vann priset Golden Glove (delad etta med Ederson) i Premier League efter att ha hållit flest nollor medan Benzema har gjort 44 mål på 45 matcher under säsongen.

– Benzema har spelat en avgörande roll i Real Madrids väg till finalen. Han behöver inte många chanser för att göra mål, säger Aurelio.

– Frilägen är alltid svåra för målvakter men vi har sett hur Alisson utvecklats mycket på det området. Spelarna har det inte lika enkelt som mot andra målvakter. 

– Jag hoppas inte att de möts i någon en-mot-en-situation men om de gör det så kommer det att bli väldigt intressant att se.

Trent Alexander-Arnold vs Vinicius Junior:

En duell som många pekat på som potentiellt avgörande inför finalen. Alexander-Arnold kommer att försöka fortsätta att bidra till de rödas offensiv på det exceptionella sätt han gjort under de senaste åren men måste samtidigt hantera den vindsnabbe och tekniske brassen Vinicius Junior.

Vinicius har gjort sex målgivande passningar i Champions League under säsongen och har format ett fint samarbete med spjutspetsen Karim Benzema.

– Det är lite liknande som när lagen möttes i finalen 2018. Jag minns att vi pratade om Salah mot Marcelo då. Det är lite annorlunda nu eftersom det är en försvarare i Liverpool och en anfallare i Madrid, säger Aurelio.

– Trent har under de senaste åren varit en nyckel i laget eftersom han utöver ett bra arbete i defensiven har skapat enormt mycket offensivt när det kommer till assist, mål och han är också bra på fasta situationer.

– Under utslagsrundorna kunde man se hur viktig Vinicius är för Madrid, han är väldigt bra när han kommer ensam mot en motspelare. Jag tror att Alexander-Arnold kommer att behöva se sig för när han kliver fram eftersom han (Vinicius) kommer att vara bakom honom. Men Vinicius måste samtidigt vara taktiskt skicklig för att inte lämna för stora ytor till Alexander-Arnold, om det sker kommer han skapa många chanser för Liverpool.

– Det blir en intressant duell både taktiskt och tekniskt.

Jordan Henderson vs Luka Modric:

De två rutinerade mittfältarna visar inga tecken på att tappa sakta ned. Henderson är den spelare i Liverpool som gjort flest framträdanden under säsongen medan den numera 36-årige Modric är nia på listan över spelare som sprungit mest i Champions League 2021/22.

– Henderson tar ansvar både på och utanför planen. Han bidrar med väldigt mycket och är viktig för laget, konstaterar Aurelio.

– Han har en lite annorlunda roll jämfört med Modric, jag skulle säga att Modric är en mer kreativ spelare. Det kommer att bli mycket viktigt att hålla koll på honom eftersom han kan skapa chanser från i stort sett ingenting.

– Hans passningsfot, blick för spelet, rörelsemönster - mycket av Madrids spel går via hans fötter.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer