​Henderson sätter nytt finalrekord

Bild till nyheten ​Henderson sätter nytt finalrekord
Jordan Henderson har som lagkapten lett Liverpool till tre finaler i Europas största klubblagsturnering, en bedrift ingen tidigare lyckats med i klubbens historia.

På lördag spelar Liverpool sin tredje Champions League-final på fem år och precis som i de två tidigare finalerna är det Jordan Henderson som är lagkapten.

Hendersons bedrift gör honom unik i Liverpool FC:s historia - han är den första lagkaptenen att nå tre finaler i Europacupen/Champions League. Dessutom blir han den förste engelsmannen att leda ett lag till tre finaler i turneringen.

I de två tidigare finalerna blev det förlust mot Real Madrid 2018 och seger mot Tottenham 2019. Med en titel på cv:et kan han på lördag matcha Emlyn Hughes som är den enda lagkaptenen i Liverpools historia att ta hem "Big Ears" två gånger.

I en intervju med The Guardian har Henderson reflekterat över just det faktum att han kan bli blott den andre lagkaptenen att vinna Europas största klubblagsturnering två gånger.

– Du säger att Emlyn Hughes är den enda Liverpoolkaptenen som vunnit två gånger, men jag är säker på att han skulle ha sagt att det var laget som vann två gånger, inte han själv.

– Det är så jag ser på det. Om vi lyckas vinna den för en andra gång är det tack vare laget, manager, staben och alla andra som är involverade. När det kommer en tid där jag kan blicka tillbaka på allt så är det just det jag kommer att tänka på. Jag har aldrig riktigt sett på det som ett "jag".

– Ja, jag bär bindeln och jag har varit här under lång tid, men vi har så många ledare i omklädningsrummet, så många duktiga spelare, det är ett kollektiv. Det handlar inte om mig och att jag ska försöka att matcha andra fantastiska lagkaptener som Liverpool haft, eller försöka slå deras rekord.

– Jag är lyckligt lottad nog att spela i ett lag av yppersta världsklass och jag är stolt över att bära bindeln och leda dem. Vi kommer att ge allt och förhoppningsvis kan vi ta hem ytterligare en Champions League-buckla till Anfield.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer