Vill utse Klopp till hedersmedborgare

Bild till nyheten Vill utse Klopp till hedersmedborgare
Jürgen Klopp har inte bara gjort doubters to believers utan han har också tagit en roll i Liverpools samhälle som en ambassadör för flera viktiga frågor. Nu vill Liberaldemokraterna i staden ge honom en utmärkelse som hedersmedborgare.

Det är Liverpool Echo som meddelar att Liberaldemokraterna har föreslagit ett extrainkallat möte för att lägga fram ett förslag om att göra Jürgen Klopp till hedersmedborgare av staden. 

Utnämningen kan ges till personer som har "berikat staden och livet för stadens invånare" genom unika bidrag. 

Richard Kemp, som är partiets ledare, säger att samtliga medlemmar av partitoppen står bakom förslaget.

– Faktum är att vi alla är eniga trots att vi både består av Liverpoolsupportrar, säsongskortsinnehavare hos Everton och en hel del personer som inte ens har intresse av fotboll. Men det visar att alla som kommit i kontakt med Jürgen och sett hans engagemang för staden sedan han kom hit har imponerats.  

– Som människa är Jürgen förstklassig. Som fotbollstränare kanske bäst i världen. Han ger också enormt mycket hängivenhet och passion till allt han gör. 

I det officiella uttalandet kring vad som föranleder motionen om titeln heter det:

"Partiet vill uppmärksamma Jürgen Klopp för att i Liverpool Football Club ha skapat kanske hela världens bästa fotbollslag. Framgången som laget har upplevt de senaste åren har dessutom bidragit till att ge ljus genom tuffa tider i staden och dessutom att lyfta både moralen och ekonomin i staden."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer