Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Önskar att Salah och Mané stannar

Bild till nyheten

I en intervju med The Athletic har Tom Werner uttryckt att det från den översta ledningens sida finns ett önskemål om att både Mohamed Salah och Sadio Mané stannar i Liverpool – men han är också tydlig med att det är upp till andra i klubben att ta de slutgiltiga besluten.

Julian Ward kommer snart att officiellt överta rollen som Sporting Director i klubben och Tom Werner är tydlig med att det blir upp till Ward, Klopp och övriga i den sportsliga ledningen att ta beslut kring spelare på både in- och ut-fronten i sommar. 

Samtidigt erkänner han att det såklart finns en vilja från det högsta styret att spelare som Mohamed Salah och Sadio Mané stannar i klubben. 

– I generella termer ska alla såna här diskussioner ske internt i klubben. Men jag kan väl åtminstone bekräfta att vi (den översta ledningen, reds. anm) har artikulerat vårt önskemål kring att de (Salah och Mané) stannar. 

– I övrigt vill jag dock vara tydlig med att vi lämnar alla sådana beslut till Julian och övriga som har ansvar för den sportsliga biten, förklarar Werner i intervjun. 

FSG, där Tom Werner är en av delägarna, har alltid varit tydliga med att de arbetar utifrån vad som ska vara en långsiktigt hållbar ekonomisk modell för klubben också och de kommer inte kunna matcha bud från vissa lag som har en annan syn på hur verksamheten ska bedrivas. Däremot hoppas Werner att bättre regelverk ska kunna jämna ut spelplanen. 

– Jag hoppas att UEFA (med sitt nya system) kan stärka regleringen (kring spenderande). Det skulle hjälpa alla klubbar, inte bara Liverpool, att konkurrera på mer lika villkor. 

– Det är uppenbart att det tidigare regelverket i vissa fall inte alls fungerat bra. 

På en mer direkt fråga om förhållandet mellan City och Liverpool erkänner han att där finns stora skillnader. 

– De har sannerligen mer (ekonomiska) resurser än vad vi har. Men vi har hjärtat och själen av Liverpool på vår sida. 

Bannerbild