– Vi har fått lära oss att vinna finaler

Bild till nyheten – Vi har fått lära oss att vinna finaler
I en intervju med UEFA inför lördagens Champions League-final reflekterar Jürgen Klopp över lärdomar från finalförlusten mot just Real Madrid 2018 och hur nederlag i finaler under Klopps första år i Liverpool gav viktig erfarenhet som man nu kunnat skörda framgångarna av på senare tid.

– Redan under mitt första år i Liverpool fick jag lära mig (att förlora finaler). Vi förlorade både Europa League och Carabao Cup. Det är inga roliga lärdomar. Men de är viktiga, förklarar Klopp till UEFA. 

– Sedan dess har vi fått lära oss att vinna finaler också. Vi har vunnit några stycken nu. Inte bara Champions League (2019) men andra också. Det har gett oss en erfarenhet som är viktig nu. 

– Det handlar om att lära sig att prestera på max när det gäller som mest. Jag tycker att mitt lag i många finaler har varit det bättre laget, men inte alltid kunnat vinna ändå. Det måste man lära sig. 

Klopp ser också fram emot chansen att ta revansch på Real Madrid och han imponeras av att många spelar är kvar från det laget (2018) och att det är samma spelare som nu får chansen att visa hur de utvecklats. 

– Från den finalen har vi utvecklats väldigt mycket under åren. Den här gruppen har till stora delar hållit samman sedan dess. Det har egentligen inte hänt jättemycket på spelarfronten så nu är det många som ska förbereda sig för sin tredje final. Det är ju helt fantastiskt, konstaterar Klopp.

Tysken är dock medveten om att Real Madrid alltid är en tuff nöt att knäcka. Och hur imponerande deras framgångar i Champions League genom historien har varit.

– Det kommer såklart bli jättetufft. Det är ett världsklasslag. Det är en världsklassklubb. Och de vet hur man vinner fotbollsmatcher.

– Där finns säkert lärdomar vi kan dra från 2018. Vissa spelare har såklart bytts ut men en del av stommen är kvar. Mittfältet framförallt. Vi vet hur bra de är. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer