Rykte: Neco och Gomez köps loss

Bild till nyheten Rykte: Neco och Gomez köps loss
Gerrard planerar att slå till på Gomez, Neco kan hamna i Fulham och Bukayo Saka är tillbaka på tapeten. Här hittar du de senaste ryktena.

Bukayo Saka

Under en längre tid har Bukayo Saka ryktats till Liverpool. 20-åringen har två år kvar på sitt kontrakt med The Gunners och är mitt i förhandlingar om en kontraktsförlängning.

Spelaren trivs väl i londonklubben, men ska önska spela i Champions League. Arsenal sågs länge som stora favoriter till att knipa åt sig den fjärde och sista platsen till Champions League, men efter några sämre resultat och förlust mot Newcastle vände vindarna och ärkerivalerna Tottenham blev de som slutligen tog fjärdeplatsen i ligan.

Arsenal missade alltså att nå Champions League nästa säsong, vilket drar igång ryktena ytterligare.

Sportjournalisten Matt Hughes rapporterar att Arsenal och Saka är i förhandlingar om ett nytt långtidskontrakt, men spelaren har som villkor att i ett eventuellt nytt kontrakt kunna ha en väg ut. Sakas representanter pressar på och försöker nu få fram att inkludera en utköpsklausul i kontraktet. 

Det är relativt ovanligt för de stora engelska klubbarna att gå med på en utköpsklausul i kontraktet, men det skulle kunna ske ett undantag för Bukayo Saka, enligt Hughes.

Källa: Daily Mail

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Joe Gomez

Steven Gerrard har hört sig för om Joe Gomez situation och ser på mittbacken, som denna säsong ofta fått spela högerback, som en potentiell värvning till sommaren.

Aston Villa har haft det problematiskt i defensiven och det är inga hemligheter att Gerrard tillsammans med sin stab är ute efter förstärkningar för att närma sig europaplatserna till nästa säsong.

Gerrard ska se Gomez som en nyckelspelare i det vidare lagbygget som planeras att fortsätta i Aston Villa, rapporterar David Lewis i The Mirror.

Gomez, 25 år, har endast fått 991 spelminuter, vilket motsvarar ca 11 fullständiga matcher under hela säsongen. Efter Virgil van Dijk, Joel Matip och Ibrahima Konaté har Joe Gomez varit fjärdevalet bland mittbackarna.

Det nuvarande kontraktet med Liverpool sträcker sig till 2024 och tidigare rapporter från Liverpool Echo gör gällande att klubben planerar att erbjuda Gomez en förlängning.

Källa: The Mirror

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Neco Williams

Fulham hoppas på att få kunna säkra Neco Williams på en permanent basis efter högerbackens lyckade lånesejour i Londonlaget.

Williams lånades ut under januarifönstret och har hunnit spela 14 matcher för Fulham där han har gjort två mål och två målgivande passningar. Fram till en knäskada som åsidosatte Williams de tre sista matcherna på säsongen hade högerbacken en strålande lånesejour och har varit en starkt bidragande faktor till att Marco Silvas mannskap vann Championship.

Williams har återvänt till Merseyside och återanslutit till Liverpool

Nu hoppas alltså the Cottagers att £12M ska räcka för att få ett bud accepterat av Liverpool.

Källa: Football Insider

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Sadio Mané

PSG ska ha visat intresse för Sadio Mané. Medan Liverpool förbereder ett erbjudande om förlängning till senegalesen ska nu också PSG ha gett sig in i kampen om Manés signatur.

PSG ska vara stora favoriter till att värva Mané i sommar om han skulle bestämma sig för att lämna The Reds, enligt Christian Falk som jobbar hos tyska BILD. Vidare menar Falk att Mané skulle kunna använda sig av ett erbjudande av PSG i förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Liverpool.

Sadio Mané har redan vunnit tre titlar med klubb-och landslag och har fortfarande möjligheten att vinna ännu en titel.

Bayern München och PSG är de klubbar som följer utvecklingen mellan klubb och spelare närmast och planerar att slå till med bud i försök att locka över 30-åringen som uppvisat form i världsklass under våren.

Källa: BILD

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer