– Klubben har en speciell plats i hjärtat

Bild till nyheten – Klubben har en speciell plats i hjärtat
Divock Origi säger att hans tid i Liverpool varit en ära och att klubben alltid kommer att vara speciell för honom.

Divock Origis tid i Liverpool är snart över. I samband med den sista hemmamatchen för säsongen - och den sista i anfallarens karriär som röd - tackades han av med bland annat en guard of honour där lagkamraterna, tränarstaben och supportrarna visade sin uppskattning.

– Det är en ära. Det har varit en ära att få spela här på Anfield tillsammans med mina lagkamrater, staben och supportrarna, det har varit en ära, säger Origi till Liverpoolfc.com.

– Man måste uppleva Liverpool. Innan jag kom hit sa de att det var en speciell klubb, men när man skriver på så märker man verkligen att det stämmer.

– Jag har fått vara med och vinna så mycket, det går inte att sätta ord på. Det har varit en ära. 

Tack vare de många ikoniska målen som Origi bidragit med under åren är det med statusen som legendar han lämnar klubben.

– Det är någonting jag tar med mig och känner tacksamhet för. Jag vet att jag kommer att komma hit och titta på matcher, helt klart. Jag kommer att följa klubben, den kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

– Jag hoppas att klubben fortsätter att växa och Liverpool fortsätter att vara Liverpool. Jag kommer helt klart att komma tillbaka.

Anfallaren var utanför matchtruppen mot Wolverhampton på grund av en skada.

– Jag har lite problem med en skada i ljumsken, vi undersöker det fortfarande. Tyvärr hände det, mitt fotbollsspelande är nog slut för säsongen. Jag försökte att vara här på plats och peppa grabbarna så mycket som möjligt. 

– Jag försökte ta in stämningen, det är fantastiska tider, den sista hemmamatchen, jag har så många minnen härifrån. Det var ren glädje att få uppleva detta. Jag hade älskat att få fira Premier League-titeln också, men det har varit en njutning.

Med så många fantastiska stunder som röd har han svårt att peka ut en favorit.

– Helt ärligt så finns det så många ögonblick. Också bakom kulisserna, på Melwood. De många lagkamraterna, supportrarna, Champions League-finaler, cuper och utmaningar. Det kommer jag att ta med mig. Jag kommer kunna dela med mig av detta till mina barn i framtiden.

Ett av de viktigaste målen kom 2019 i Champions League-finalen mot Tottenham.

– I den stunden tänker man bara på att spela fotboll. Man kan inte förutspå sådant. Det går inte att beskriva. Jag vet vad det betyder för klubben. Jag har bott mitt i centrum i staden i några år, så man vet hur det är efter ett derby där man gjort mål och träffar folk, även när det är tufft.

– Det är en del av den jag är. Därför känns det så speciellt. Jag vet att den här klubben kommer fortsätta att vara speciell. Den är i goda händer. När man ser nästa generation, värvningarna och spelarna som redan är här - de kommer att komma oförglömliga stunder. Jag är bara glad över att ha fått varit en del av den här vackra klubben.

Origi har varit den perfekta truppspelaren under åren, trots bristande speltid har han knutit näven i fickan och sett till att leverera när han fått chansen.

– Efter varje match känner man sig frustrerad, när man inte spelar känner man sig sårad, men jag har alltid försökt att sätta laget först. Jag har försökt att omsätta det och se den större bilden, vi har en fantastisk coach som fattar rätt beslut - vi måste vinna matcher.

– Under min tid här har vi vunnit så många matcher och att sätta laget före jaget har varit min grej. Jag kände hela tiden som alla spelare, man vill spela. Men i slutändan visste jag att det fanns en större bild. Jag känner att jag har gjort min del för Liverpool, avslutar han.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer