– Så nära, nu måste vi fortsätta kämpa

Bild till nyheten – Så nära, nu måste vi fortsätta kämpa
Jürgen Klopp uttryckte stolthet för sina spelare efter att de precis missat Premier League-titeln.

Liverpool besegrade Wolverhampton med 3-1 och gjorde därmed vad de kunde i det sista rycket i titelstriden, men Manchester Citys 3-2-seger mot Aston Villa innebar att titeln gick till det ljusblåa Manchester-laget.

Detta hade Jürgen Klopp att säga när han mötte pressen efter matchen.

Om stoltheten över sitt lag:

– Ja, självklart är jag stolt. Grabbarna spelade en fantastisk säsong, hela resan 2021/22 så här långt har varit fantastiskt. Jag tycker att dagens match återigen visade så mycket om dessa grabbar. Vi släppte in ett tidigt mål, det var en tuff smäll, det måste jag säga. Vi spelade inte riktigt som vi brukar. Vi behövde plocka av Thiago tidigt, vilket inte hjälper. Sedan hittade vi ändå ett sätt att vinna på, det är fantastiskt. 92 poäng är otroligt med tanke på hur många matcher vi spelat.

– Så ja, jag är stolt men besviken samtidigt. Det kan finnas värre scenarion, om man hade lett med en poäng men inte klarat av det så hade det känts värre. Men det känns okej. Det är inte helt oförväntat. Jag vill rikta ett grattis till Man City, Pep Guardiola, hans stab, spelarna och hela klubben för att de blivit mästare. VI var nära men nådde inte hela vägen. Så är det.

Om de skiftande känslorna och att Villa tog en 2-0-ledning mot City:

– Jag kan tänka mig att det var värre för alla som var hemma och tittade på. När Villa ledde med 2-0 kan jag tänka mig att alla tänkte att det verkligen kunde hända. Jag tänkte inte så mycket på det, i mitt huvud stod det 1-0 och då kunde de mycket väl ha gjort en kvittering. Jag fick höra hur allt utspelade sig efter matchen.

– Jag fick höra att det stod 3-2, men sedan under en sekund, jag vet inte vem som startade det, så trodde jag att de hade kvitterat igen. Det var en fin stund men det var bara en sekund sedan insåg alla att ingenting hade hänt. Jag hade faktiskt föredragit att City vunnit med 5-0. 

– Det var jämnt under hela säsongen. Vi är en poäng bakom, det jag lärt mig under åren är att man måste fortsätta, om man fortsätter så blir man belönad. Inte idag, vi fick inte maximal belöning. Men vi kommer att få det. Det handlar om att vi måste fortsätta framåt.

Om att tidigare ha upplevt ett liknande scenario inför en CL-final:

– Ja, dessa turneringar har ingenting med varandra att göra. Den här säsongen är otrolig och den tar inte slut idag, den slutar nästa vecka. Vi kommer att ge allt. Den här säsongen är fantastisk, helt fantastisk. 

– Nu har vi fem dagar på oss att förbereda oss inför finalen. Vi möter ett väldigt erfaret lag men det är OK, det är verkligen OK. Att förlora ligan idag ger oss extra motivation att ställa saker och ting tillrätta nästa helg. 

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer