​Rapport: Seger – men City tog titeln

Bild till nyheten ​Rapport: Seger – men City tog titeln
Liverpool gjorde jobbet mot Wolverhampton, men då Manchester City hämtade upp och vände ett tvåmålsunderläge till en 3-2-seger blev det Pep Guardiolas manskap som tog hem Premier League-titeln 2021/22.

Liverpool åkte på en mardrömsstart i matchen där Ibou Konate helt missade bollen vid en inspark så Raul Jimenez kom loss efter högerkanten, anfallaren slog en boll mot bortre där Pedro Neto enkelt kunde raka in ett tidigt ledningsmål för Wolves.

0-1:

Det var ett högt tempo i matchinledningen och i den tionde minuten kom Luis Diaz loss bakom Wolves backlinje, men förstatouchen svek något vilket gjorde att José Sa hann ut och rädda. Liverpool hängde inte med huvudena efter baklängesmålet utan de anföll i högt tempo och skapade ett flertal halvchanser på kort tid.

Wolves var inte ofarliga på omställningar. Knappt tjugo minuter in i matchen kom Dendoncker nära men skottet vid den första stolpen gick precis utanför. De tvingades till ett tidigt byte där målskytten Neto klev av medan Hwang Hee-Chan kom in.

I den 24:e minuten kom den så viktiga kvitteringen för Liverpool! Konate hittade upp till Thiago som med en magisk klack frispelade Sadio Mané som i sin tur var säkerheten själv och tryckte dit 1-1.

1-1:

I den 37:e minuten utbröt enormt jubel på Anfield då Matty Cash gett Aston Villa ledningen mot Manchester City.

Hwang kom loss i den 39:e minuten men Alisson stod för en mycket fin räddning för att hålla kvar likaläget i matchen.

Liverpool var det klart bättre laget men de lyckades inte omsätta spelövertaget till ett ledningsmål innan paus. Samtidigt var Wolves inte ofarliga i sina snabba omställningar. På övertid i första halvlek tvingades Thiago kliva av skadad.

James Milner ersatte Thiago inför den andra halvleken. Wolverhampton tvingades byta ut målvakten Sa mot John Ruddy.

Eufori utbröt på Anfield fem minuter in i andra halvlek när Mané hade ett ledningsmål i nät, men han var offside så flaggan höjdes och målet dömdes bort.

Efter en knapp timme kom Mohamed Salah in från bänken. Diogo Jota fick lämna plats.

Liverpool hade väldigt mycket boll under den första halvleken men de klara målchanserna lyckades de inte riktigt ta sig till.

I en kontring fick Salah sånär ett helt öppet skottläge att sätta 2-1 men touchen svek något och Ruddy räddade.

Ännu ett enormt jubel utbröt i 68:e minuten då ex-röde Philippe Coutinho gjort 2-0 för Aston Villa mot Manchester City.

I den 70:e minuten valde Klopp att byta in Roberto Firmino mot Naby Keita.

Samtidigt som Liverpool gjorde allt för att hitta ett ledningsmål gjorde Manchester City ett reduceringsmål till 2-1 mot Aston Villa.

Det dröjde bara några minuter innan City hade gjort 2-2. Ytterligare några minuter senare hade Gündogan gett City ledningen med 3-2 vilket gav City titeln oavsett resultatet på Anfield.

I den 84:e minuten gjorde Salah ledningsmålet för Liverpool när han efter lite trassel efter en hörna satte bollen i nät.

2-1:

I den 89:e minuten gjorde Andy Robertson 3-1. Efter en fin framspelning av Roberto Firmino.

3-1:

Liverpool vann matchen men då Manchester City gjorde detsamma på Etihad Stadium blev det tillslut Pep Guardiolas lag som tog hem Premier League-titeln.

Premier League, omgång 38

Liverpool - Wolverhampton x-x (1-1)

Målen: 0-1: (3) Neto (Jimenez), 1-1: (24) Mané (Thiago), 2-1: (84) Salah, 3-1: (89) Robertson (Firmino)

Domare: Anthony Taylor