​Klopp: De här spelarna är mina hjältar

Bild till nyheten ​Klopp: De här spelarna är mina hjältar
I säsongens sista matchprogram riktar Jürgen Klopp ett stort tack till alla involverade i Liverpool Football Club.

Jürgen Klopp börjar med att bedöma dagens motståndare Wolverhampton.

"Vilken säsong Wolves har haft. De är ett briljant lag med mycket talang och bra inställning. Jag är väldigt glad för Brunos skull. Jag känner honom inte personligen men han har gjort ett fantastiskt bra jobb under säsongen och är uppenbarligen en cool och eftertänksam kille," inleder Klopp sin text i säsongens sista matchprogram.

"Han har varit tränare under väldigt lång tid på olika nivåer och i olika roller, så det är lätt att känna respekt för honom. Han har en tydlig idé för hur han vill spela och spelarna tar till sig den. Det låter enkelt men det är det inte."

"Vår match på deras hemmaplan tidigare under säsongen var en av de svåraste vi spelat. Det är inte så att vi behöver en varning men vi har minnen från den matchen att ta med oss."

"Wolves kommer att göra exakt samma sak idag. De kommer att vara motståndskraftiga. Organiserade. Beslutsamma. De kommer att visa passion och kvalitet."

"Jag vill också nämna deras lagkapten, Conor Coady, som besitter alla dessa kvaliteter och mer. Jag är säker på att de i vår akademi som kommer ihåg honom är stolta över den spelare Conor har blivit. Han är en symbol för en fantastisk klubb och vi känner enorm beundran för honom och hans bedrifter."

Fokus på uppgiften

"Från vårt perspektiv kan budskapet inte vara tydligare: vårt fokus är här. Vårt fokus måste vara här. Om vi inte kan vinna den här matchen spelar ingenting annat någon roll. Att vinna här idag är en nog så svår uppgift. Vi kommer att behöva ge allt. Vi kommer behöva visa tålamod och smartness. Vi kommer att behöva jobba hårdare än dem."

"Våra tankar, våra kroppar, vårt allt måste vara på Anfield. Jag vet att jag inte måste ge det här lagsnacket till spelarna eller supportrarna eftersom de är medvetna om sin uppgift. Gör vårt hem till en kittel av energi. Låt det bubbla. Det är upp till oss att göra det ute på planen och det är upp till vårt folk att göra det på läktarna."

"Jag vill att vi alla ska vara i 'work mode'. Vi har ett jobb att göra. Sedan, när jobbet är gjort, kan vi alla visa uppskattning för varandra. Sedan kan vi fira tillsammans, oavsett resultatet. Om vi ger allt i den här matchen så kan vi när den är slut inte känna något annat än stolthet oavsett vad som sker någon annanstans. Det är min önskan."

"Vi har nått finalen i alla turneringar vi spelat i. Två inhemska cuper, Champions League och vi har tagit det till den sista matchen i Premier League."

"Att säga att jag är stolt över laget och klubben är en underdrift."

Hyllar truppspelarna

"Jag sa det i tisdags, efter segern mot Southampton, att jag kände mig rörd. Det gjorde jag verkligen."

"Det berodde till stor del på att det var ett perfekt exempel på hur vår sammanhållning ser ut i klubben. Det gäller oss alla. Vi alla bidrar. Vi alla har en roll att spela. Vi är ett enormt starkt kollektiv."

"Spelarna som kom in, som har nekats fler minuter under året inte på grund av bristande kvaliteter eller arbetsinsats utan enbart på grund av regler för laguppställningen, de visade världen vad jag ser varje dag. De är krigare. De gör oss till vad vi är."

"Detsamma gäller supportrarna som kom till St Mary's. Wow. Efter allt resande, pengarna som spenderats, tiden borta från jobbet... alla uppoffringar som gjorts för att följa oss och stötta oss. De var på tårna hela tiden och var vår tolfte man från start till mål. De går inte att jämföra med någonting."

"Och det här laget går inte att jämföra med någonting annat. Jag fick en fråga efter FA-cupfinalen hur högt jag rankade detta Liverpoollag ur ett historiskt perspektiv. Jag kan inte minnas mitt svar men med tanke på hur mycket som snurrade i skallen var det nog inte ett imponerade sådant."

"Jag får den frågan ofta. Så låt mig svara på den nu. Det är ett unikt lag och inga jämförelser är nödvändiga. Det här laget, den här spelargruppen, fokuserar enbart på nuet. Vi respekterar vårt förflutna och är spända på framtiden. Men dessa speciella grabbar fokuserar på nuet. De lever här och nu."

"Det är därför de har uppnått så imponerande saker den här säsongen. Det är därför allt som hänt innan och allt som kan hända framöver ignoreras när visslan för avspark ljuder. De kommer att spela här och nu. De kommer att ge allt, som galningar. Det är vad de gör. De är mina hjältar om jag ska vara helt ärlig."

"Som sagt. När arbetet är slutfört bör vi fira och visa varandra uppskattning oavsett vad som händer. Det är viktigt. Vi är ett community."

Tackar familjerna

"Det är också viktigt att jag i den här texten, å alla stabmedlemmar och spelares vägnar, riktar hyllningar mot en ännu tightare grupp som vi som individer har omkring oss: våra familjer."

"Utan stödet som de som älskar och bryr sig om oss ger oss i hemmet skulle vi inte ha nått någonstans. Jag vet åtminstone att jag hade varit vilsen. Utan Ulla och mina två söner skulle jag inte ha tagit mig någonstans. De får allt att ha en betydelse. Det gäller för alla som är privilegierade nog att arbeta här. Våra familjer gör uppoffringar så att vi kan skina. För oss handlar dagar som denna om att visa uppskattning för dem."

Resan är inte över

"Ingen av oss kan lova någonting mer idag än att vi som varje enskild dag vi representerar Liverpool Football Club kommer att göra vårt bästa. Vi ger allt och ser vad som händer."

"Men en sak är säker: vi kommer aldrig att ge upp. Vi ger inte upp i matcher. Vi ger inte upp i turneringar. Vi ger inte upp idag. Vi ger inte upp nästa säsong heller. Eller de säsonger som väntar därefter. Den här klubben ger aldrig upp. Vi forsätter framåt."

"Ibland lider vi tillsammans, ibland delar vi glädje tillsammans."

"För oss har det alltid handlat om resan. Det är en resa vi delar med varandra. Det kan inte tas ifrån oss och delas ut till någon annan med deras namn ingraverat. Det är vårat och vi bör njuta av det."

"Från mitt hjärta, som är fyllt av kärlek och förväntan, vill jag tacka alla som varit med oss på resan så här långt. Ni har varit fantastiskt sällskap. Och än är det inte över."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer