– Svårare att vinna ligan än Champions League

Bild till nyheten – Svårare att vinna ligan än Champions League
Tidigare uttalade sig Pep Guardiola om att "alla" hoppas att Liverpool ska vinna ligaguld. Nu har Manchester Citys manager gjort ett försök i att förklara sina tidigare uttalanden.

På söndag 22 maj avgörs Premier League. Manchester City innehar första positionen i tabellen, med en poäng före Liverpool, och har således avgörandet i sina händer. Ett poängtapp mot Steven Gerrards Aston Villa kan dock innebära att City går denna säsong utan någon som helst titel. Detta verkar ha varit något som Pep Guardiola reagerat på då han under de senaste veckorna kommit med lite märkliga uttalanden i media. Uttalandena har ofta handlat om syrliga kommentarer riktade mot Liverpool och målat upp en upplevelse av att alla är emot Manchester City medan Liverpool har hela nationens stöd.

Nu har Guardiola mött pressen igen och denna gång försöker han korrigera några av sina tidigare uttalanden.

- Jag är säker på att min engelska inte är tillräckligt bra efter fyra eller fem år, så kanske har jag inte förklarat det så bra. Jag sa att när du kommer till då titlarna avgörs är det lagen som traditionellt sätt vinner Liga och Champions League som har mest stöd i media, sa Guardiola under fredagens presskonferens.

- Detta sker i Spanien med Barcelona och Real Madrid också. I Tyskland med Bayern München. I Italien med Milan, Inter och andra. Vi är den nya outsidern det senaste decenniet. Då är det självklart folk som inte vill att Liverpool ska vinna och som vill att vi ska vinna. Liverpoolsupportrarna önskar att vinna och andra supportrar som inte håller på Liverpool vill att vi ska vinna.

Guardiola fortsätter med att framställa City som en historisk underdog.

- Jag säger inte att hela landet er Liverpoolsupportrar, men generellt sett då de är dett lag med mer historiska titlar så är det normalt. Om du önskar att förneka det, får du förneka det. Kanske har jag fel, men i alla länder runt om i världen är det två, tre eller fyra lag som har mer stöd än de andra. Folk supportar Liverpool, United och Arsenal mer än andra för att de har mycket historia. 

Pep är på god väg att vinna sin fjärde Premier League titel på de senaste fem säsongerna. Han har hittills inte lyckats vinna Champions League med Manchester City, men menar att ligaguldet värderas högre.

- Det är svårare att vinna ligan än Champions League]. Det är många veckor, många matcher, problem med skador, goda stunder och dåliga stunder med tuffa motståndare. Succén är att alltid ha varit med i toppen de senaste fem åren. Det var en säsong då Liverpool var ostoppbara och vi var inte bra nog i starten, men annars har vi alltid varit där. Att prestera jämt som lag är det svåraste. Jag säger inte att Champion League är oviktig. Det vore sjukt att vinna och vi skulle gärna ha varit i Paris nästa vecka, avslutar Pep sitt resonemang.
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer